-0.5 C
Craiova
marți, februarie 7, 2023

Sunt investițiile la bursă o formă de gambling?

Jocurile de noroc și investițiile sunt două lucruri foarte diferite, dar oamenii le confundă uneori. Sigur, ambele activități pot fi făcute online și pot fi învățate aproape la fel de repede ca o serie de alte activități, ca de exemplu cum sa faci bani din blog.

Investițiile pe piața bursieră oferă majorității oamenilor o oportunitate incredibilă de a construi o avere. Te surprinde acest lucru? Dacă da, nu ești singurul. Asta deoarece mulți oameni privesc piața bursieră cu scepticism, anxietate sau chiar teamă.

Pentru aceștia, investiția de bani pe piața bursieră nu este cu nimic diferită de a intra într-un cazino și de a-ți paria economiile de-o viață pe negru la ruletă. Nu pare a fi o modalitate sigură de creștere a activelor.

Ce sunt investițiile?

Definiția investiției este „o activitate bazată pe alocarea capitalului într-o activitate productivă pentru a obține un venit fix sau un capital propriu. Așteptarea unei rentabilități, a unui venit, a unei dobânzi sau a unui profit reprezintă premisa de bază a investiției. Există o corelație între risc și câștig. Un risc scăzut înseamnă un randament scăzut, iar un risc ridicat înseamnă un randament ridicat.

Investitorii medii alocă, de obicei, o mică parte din capitalurile lor proprii pentru activități de investiții din două motive: în primul rând, pentru că randamentul investițiilor se obține adesea pe termen lung și, în al doilea rând, pentru că există o mare posibilitate de pierdere. Prin urmare, investitorii riscă, de obicei, doar 5 sau 20% din mărimea câștigurilor lor anuale.

Riscul și profitul în investiții

Riscul și așteptările de profit variază în cadrul acelorași tipuri de acțiuni, mai ales dacă piața este mare. Acțiunile preferențiale tranzacționate la Bursa din New York au un profil complet diferit de cel al acțiunilor mici tranzacționate pe o piață bursieră dezvoltată.

Prin urmare, strategia de gestionare a riscului de investiții constă în distribuirea capitalului pe diferite tipuri pentru o mână echilibrată. Aceasta este ceea ce se numește „diversificarea portofoliului”.

Zodia care va avea ghinion în dragoste, luna aceasta

În loc să aibă parte de o poveste de dragoste ca-n povești, se pare că veștile proaste îi bat la Read more

Vali Vijelie
Câți bani a plătit Vali Vijelie pentru steaua de la Hollywood

Vali Vijelie a trebuit să demonstreze câteva lucruri, dar și să plătească o sumă frumoasă de bani Vali Vijelie și-a Read more

Investitorii studiază modelele de tranzacționare a acțiunilor pentru a vedea încotro se va îndrepta fiecare acțiune în viitor. Acest studiu este adesea denumit „analiză tehnică”. Randamentul investițiilor poate fi afectat de fluctuațiile pieței și de valoarea comisionului cu care un broker cumpără sau vinde acțiuni în numele investitorului.

Ce sunt jocurile de noroc și cum pot „investi” jucătorii în jocurile de noroc?

Amatorii de jocuri de noroc alocă o mică parte din salariul lor lunar pentru a paria la cazino. În acest fel, aceștia se asigură că nu riscă sume mari de bani astfel încât să ajungă în situații neplăcute. În fiecare joc de cazino există un pariu minim și unul maxim. Cu cât pariul este mai mare, cu atât riscul este mai mare și câștigurile sunt mai mari.

Majoritatea jucătorilor profesioniști se pricep la gestionarea riscurilor. Acest lucru este evident mai ales în pariurile sportive, deoarece pariorii dobândesc o experiență care îi califică pentru a fi analiști sportivi! Ei studiază istoricul jucătorului/echipei pentru a determina punctele forte și punctele slabe ale adversarilor pentru a plasa un pariu înțelept.

Jucătorii de poker și de blackjack sunt de obicei atenți la limbajul corporal al adversarilor lor la masă, deoarece expresiile faciale și mișcările corpului determină șansele jucătorilor de a-i învinge. Jucătorii monitorizează, de asemenea, mărimea pariurilor adversarilor lor, ceea ce arată cât de puternice sunt cărțile lor și cât de probabil sunt de a câștiga. Așadar, abilitățile și strategiile joacă un rol în determinarea rezultatelor jocurilor de noroc.

Asemănări între investiții și jocuri de noroc

Investițiile și jocurile de noroc implică riscul de a risca bani în speranța de a face bani. Principiul de bază al jocurilor de noroc și al investițiilor este acela că profiturile sporite sunt asociate cu un risc crescut.

Diferențe între jocurile de noroc și investiții

Scopul principal în jocurile de noroc și în investiții este de a minimiza pierderile și de a maximiza profiturile. Dar, în timp ce fluctuațiile pieței sunt supuse multor factori asupra cărora investitorii nu au nicio influență, cum ar fi dezastrele ecologice sau crizele politice, jocurile de noroc depind de șansele matematice simple.

Modalități de atenuare a pierderilor

Reducerea pierderilor la jocurile de noroc se poate face în nenumărate moduri. De exemplu, pierderile pot fi diluate prin exersarea unor strategii diferite în același joc sau jucând diferite tipuri de jocuri de noroc și plasând pariurile minime. Cazinourile online oferă, de asemenea, oferte de asigurare a pariurilor pentru a-și asigura jucătorii că nu vor pierde întregul bankroll într-o singură rundă proastă. În plus, jucătorii pot plasa o limită maximă pentru pierderile lor în timpul sesiunii, săptămânii sau lunii. În ceea ce privește pierderile care apar în timpul investiției, acestea sunt adesea dificil de controlat sau de oprit.

Timpul în investiții și jocuri de noroc

Există o mare diferență între jocurile de noroc și investiții în ceea ce privește timpul. În timp ce rundele de jocuri de cazino nu durează mai mult de câteva secunde pentru a fi finalizate, activitățile de investiții pot dura mai mulți ani sau chiar zeci de ani. Îți poți imagina cum ar fi să îți petreci ani de zile sperând să pui mâna pe profit și, în final, să nu câștigi absolut nimic!!! Pe de altă parte, la cazino, poți câștiga instantaneu, fără a fi nevoit să aștepți perioade lungi de timp.

Limite de depunere mai mici

Limita minimă de depozit pentru a investi în acțiuni, imobiliare sau orice tip de activitate investițională serioasă variază între 1.000 și 5.000 de dolari, ceea ce este foarte mare pentru persoanele cu venituri mici și medii. Pe de altă parte, jucătorii de cazino pot face depozite începând de la 10 dolari. În plus, jucătorii se vor bucura și de o serie de bonusuri și oferte pe lângă depozitele lor.

Concluzie

După cum am putut observa, există diferențe multiple între jocurile de noroc și orice formă de investiții. Către orice te-ai orienta, trebuie mai întâi să stabilești suma de bani pe care vrei să o investești. Cu cât banii tăi sunt mai mulți și cu cât ești mai în vârstă, ar trebui să apelezi la o opțiune de investiție sigură, chiar dacă cu un randament scăzut. Pe de altă parte, dacă ești tânăr și ai o mare dorință de a risca însă banii nu te dau afară din casă, atunci și dețineți o sumă mică de bani, o puteți investi în diferite tipuri de jocuri de noroc.

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles