-3.9 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Superstiții de Revelion! Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine tot anul

De ce nu e bine să consumi carne de pui și ce trebuie să ai în vedere la miezul nopții

Anul 2021 este pe picior de plecare. Unul nou, plin de speranțe și dorințe este pe cale să înceapă. Superstițiile din noaptea de Revelion au și ele farmecul lor, așa că uite ce trebuie să faci în noaptea dintre ani, ca să-ţi meargă bine în 2022!

Ce să faci la miezul nopţii
Se spune că ceea ce ții în mână la miezul nopții te reprezintă în următorul an și vei avea spor și belșug la acel capitol. Astfel, dacă ţii bani în mână, îţi va merge bine din punct de vedere financiar, dacă îţi ţii iubita/iubitul de mână, îţi va merge bine în amor, iar dacă vei avea paharul în mână, vei avea un an vesel. Imediat ce ai intrat în noul an, deschide larg toate uşile şi ferestrele. Astfel, tot ceea ce este negativ va fi alungat din casa ta. Totodată, se spune că dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească.

Fără datorii în noul an
Una dintre cele mai “de temut” superstiții ține de bani. Mulți se feresc să intre în noul an cu datorii și fac tot posibilul să-și achite toate facturile înainte de 31! Încearcă să scapi de datorii cât mai repede cu putinţă, plăteşte-le din timp, altfel se spune că vei avea probleme cu banii, tot anul. De asemenea, nu este bine să împrumuţi bani în prima zi din an.

Să ai vâsc în casă
Vâscul, planta sărutului. Ca să ai noroc în toate domeniile, nu uita de tradiţionalul vâsc! E bine să pui o crenguţă pe masă, pentru ca în următorul an să ai parte de bucurii, linişte şi noroc. Mai mult, îndrăgostiţii trebuie să se sărute sub vâsc, ca să fie fericiţi tot timpul. Poți așeza vâscul pe masă, la ușa de la intrare sau îl poți agăța, la lustră.

Poartă ceva roşu
De Revelion, tradiţia spune că e bine să porţi o ținută roșie, pentru că această culoare aduce noroc. Fie că este vorba despre lenjerie intimă, o cravată sau o batistă, nu trebuie să te prindă noul an fără ceva roşu pe tine. Este o culoare tonică, extravagantă, aşa cum trebuie să fii şi tu în noul an.

Ce e bine să mănânci
O altă superstiţie spune că trebuie să mănânci peşte în noaptea de Revelion, ca să te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă. Se spune că ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Nici strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se obişnuieşte să se consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelşugate şi pline de sănătate.

La capitolul fructe, citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă trebuie să fie pe masă. Ele simbolizează sănătatea şi vitalitatea. Vedeta meniurilor de Sărbători, carnea de porc trebuie să se regăsească, bineînţeles, şi pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi. La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei. Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc.

O femeie a furat mâncarea copiilor de la un Centru din Cărbunești

VIDEO: Scandal în Târgu Jiu! Un bărbat a alergat un tânăr cu un cuțit

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles