25.6 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Suporterii FCU vor trebui să-și caute alți organizatori de mitinguri. Primii au dat greș

Protestul pus la punct în cel mai mic detaliu de FCU a fost respins de autoritățile locale.

 

Inițial a fost un schimb de coli A4, în care s-a maltratat limba română de către reprezentanții Primăriei și onlinerul care vorbește în numele suporterilor FCU. Apropo, ieri chiar s-a punctat Ziua Limbii Române pe site-ul împricinatului.

Fraza care evidenția scopul mitingului: „cererea domnului Marcel Iancu depusă la Primărie cu privire la locul de desfășurare a echipei FCU Craiova 1948 cu dreptul de folosire a bazei sportive Extensiv” a fost înțeleasă de autoritățile locale. Am dedus asta din răspunsul dat de acestea, semn că se vorbește aceeași limbă.

 

Asta nu l-a împiedicat însă pe primarul Mihail Genoiu să dea aviz negativ protestului. Motivat de nerespectarea legii: „formularul depus de organizatori nu îndeplinește condițiile prevăzute la art 7 din Legea 60/1991 privind adunările publice”.

 

Articolul invocate spune așa: Organizatorii adunarilor publice vor depune declaratie scrisa la primarie, cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii acestora, in care trebuie sa mentioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora inceperii si durata actiunii, traseele de acces si de dispersare, numarul aproximativ al participantilor, persoanelor imputernicite sa asigure si sa raspunda de masurile de organizare, serviciile pe care le solicita din partea primariei si a organelor locale ale politiei, potrivit modelului din anexa.

 

Cel de-al doilea motiv de respingere a acțiunii suporterilor l-a constituit faptul că strada AI Cuza, pe unde ar fi urmat să treacă manifestanții, este un șantier.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles