Tăriceanu a dat în patima scrisului! I-a trimis scrisoare lui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis, miercuri seară, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să nu îi numească pe noii miniștri propuși în locul celor demisionari ai ALDE.

Însă, nu este singura scrisoare! El i-a scris și lui Dăncilă.

În scrisoarea către președinte, Tăriceanu precizează că cei trei nominalizați de premier nu mai sunt membri ai ALDE, potrivit hotnews.ro

Redăm integral scrisoarea transmisă de Călin Popescu Tăriceanu șefului statului:

„Stimate domnule președinte Klaus Iohannis,

Am văzut în spațiul public anunțul doamnei prim-ministru Dăncilă, potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniștrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

Pe această cale doresc să vă fac următoarele precizări:

În ședința Delegației Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârșitoare (83 voturi pentru și 2 abțineri) denunțarea protocolului cu PSD, precum și retreagerea din coaliția de guvernare.

Mai mult, în ședința Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covârșitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de miniștri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veți face privind aceste propuneri, să luați în considerare prevederile articolului 85, alineat 3, din Constituție”.

Călin Popescu Tăriceanu i-a scris și premierului Viorica Dăncilă în care i-a spus că toate manevrele pe care le face sunt „încercări disperate de salvare personală şi de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceţi”.

Dăncilă a anunțat miercuri că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri președintelui Klaus Iohannis.

În 3 minute poți să vezi și: Presa scrisă moare! O prestigioasă revistă de modă îşi încetează apariţia în print

Primăria orașului, dată în judecată de elevi!

Exclusiv! Alarmă în opoziție: știrea lui Dindirică este reală!

Doi alb-albaștri s-au certat înainte să joace împreună!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *