fbpx

Grecii introduc taxe noi: la ce să se aștepte românii!

Statul elen întâmpină turiștii români cu o taxă care n-a mai fost aplicată niciodată în Grecia.

Până acum toți turiștii care veneau în Grecia erau scutiți de orice taxă pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde veneau, cu excepția spitalizărilor, scrie libertatea.ro.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Toate serviciile erau gratuite, cu singura excepţie când călătorii erau spitalizaţi în timpul şederii lor în Grecia. Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis la sfârşitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale, potrivit aceeași surse citate.

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară.

Cei care beneficiază de îngrijiri de urgenţă vor fi de asemenea obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate. Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge şi alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul naţional de sănătate grec. Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia dar sunt consideraţi rezidenţi “non-permanenţi” în ţară.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii speră să adune “fonduri semnificative”, cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turişti. Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

Testul pentru determinarea infectării cu coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituţiile private.

În 3 minute poți să vezi și: Lucruri ciudate despre fiecare zodie

Primul jucător pus pe liber de Craiova după ratarea titlului!

VIDEO: Puști bătut în parc după ce s-a luat de nevasta altuia!

Se pregătește lovitura verii după Craiova-CFR: transferul lui Mario Balotelli!

Notele alb-albaștrilor după Craiova-CFR Cluj!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0