fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

Tea-Borgs, o echipă de robotică din Gorj, s-a calificat la Campionatul Mondial

„Bugetul echipei a fost 1.000 EUR pentru acest an competiţional, oricare altă echipă a avut la dispoziţie cel puţin 10.000 EUR”

Tea-Borgs, echipa de robotică a CNTV, coordonată de profesorii Eugen Nodea și Stoian Mirel-Sorin, a obținut premiul Alianței Finaliste la National Robotics Championship 2021 – BRD FIRST Tech Challenge Romania, ce s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni, la București.

“La concursul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania au concurat cele mai bune 24 de echipe de robotică, selectate în urma competiţiilor regionale. La acest eveniment a participat şi echipa TEA-BORGS a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, care a obţinut în urma concursului de calificare locul trei, iar în calitate de căpitan de alianţă (alături de echipele DELTAFORCE din Arad şi SOFT HOARDERS din Craiova) a ajuns în finală, unde a pierdut în faţa echipelor Quantum Robotics, AUTOVORTEX Voluntari şi NORTH EAST DYNAMICS. De asemenea, echipa s-a calificat pentru etapa mondială, care anul acesta este anulată din cauza pandemiei. Pentru ca acest “miracol” să fie posibil, o mână de copii entuziaşti au petrecut mult timp pe parcursul anului şcolar şi vacanţei de vară în laboratorul de robotică din cadrul şcolii unde au dezvoltat şi perfecţionat robotul. Multe alte ore au fost alocate programării şi conducerii robotului. Am spus “miracol” pentru că dacă bugetul echipei a fost 1.000 EUR pentru acest an competiţional, oricare altă echipă a avut la dispoziţie cel puţin 10.000 EUR (ajungând până la 150.000 EUR în cazul unor echipe). Mai mult, majoritatea echipelor au putut participa la competiţii interne şi externe unde s-au putut antrena”, a transmis prof. Stoian Mirel-Sorin, potrivit Gorjeanul.

O olteancă a furat toți banii din casa de marcat și i-a jucat la păcănele!

Vine toamna în Dolj: cod galben de ploi și vânt puternic!

VIDEO! Un mare afacerist din Gorj este acuzat că a făcut sex cu două minore, la piscină

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles