fbpx

Istoria aiuritoare a CS Universitatea. Autor: clubul însuși!

Pe site-ul său oficial, Clubul Sportiv Universitatea alocă spațiu propriei sale istorii. Că nu degeaba s-s zbătut ani de zile și se mai zbate pentru stemă, denumire, palmares, pe la Ligă, pe la tribunal, pe la OSIM.

Site-ul înșiruie oameni care de-a lungul vremii au antrenat echipa. Dacă lista s-ar referi doar la antrenorii principali, n-ar avea ce să caute-n ea următorii:

Constantin Deliu. A funcționat doar un tur de campionat (încheiat pe locul 12), al ediției 1977-78. L-a înlocuit Ilie Oană, care s-a clasat la final doar pe locul 6, dar a câștigat Cupa României. (Apropo, Ilie Oană lipsește dintre evidențiați.)

Vasile Frânculescu. Medicul Frânculescu n-a fost niciodată antrenor principal, ci doar secund, nu prea mult.

Nicolae Zamfir. Și-a pus amprenta asupra juniorilor de la CS Universitatea și atât.

Marian Bondrea. Cu el e cel mai hazliu. Însuși CS Universitatea își revendică-n palmares perioada de până-n 1992, ultima ediție de campionat la care a participat sub această denumire fiind 1991-92. Marian Bondrea a venit pentru prima oară-n viață antrenor în campionatul 1992-93, la FC Universitatea! În rest, nici măcar la speranțe, ca Țâcă Zamfir.

Dintre principalii care au făcut ceva pentru echipa mare a Universității absentează nemotivat din înșiruire:

Robert Cosmoc. Ce-i drept, apare și el, dar la categoria „și alții“, deși sub el Universitatea s-a clasat pe podium (locul 3) pentru prima oară-n istorie, în 1966-67. A fost antrenorul echipei și în ediția următoare.

Ștefan Coidum. A antrenat 3 campionate, după Robert Cosmoc și înaintea lui Constantin Cernăianu. Prima participare din istorie într-o cupă europeană, cea a Orașelor Târguri (transformată ulterior în Cupa UEFA), ediția 1970-71, după clasarea pe 4 în campionat.

Constantin Teașcă (foto). Nea Titi se răsucește-n mormânt ca turbina! Dintre fotbaliștii Maximei, a promovat 6 în Divizia A: pe Boldici, Tilihoi, Irimescu, Țicleanu, Geolgău și Cârțu. L-a preschimbat pe mijlocașul Ștefănescu în libero, post care avea să-l consacre drept căpitan al naționalei. A lucrat o singură ediție (oricum, dublu cât remarcatul Constantin Deliu), 1976-77, încheind pe locul 3 și câștigând prima Cupă a României din istoria echipei, chiar dacă la finală a lipsit de pe bancă.

Valentin Stănescu. Campion în 1979-80, ediție în care Universitatea Craiova a mai găsit timp și s-o elimine pe Leeds United din Cupa UEFA.

Și când te gândești că patronatul clubului îl avea la dispoziție pe Sorin Cârțu, care i-a apucat pe viu pe toți antrenorii Universității, cu majoritatea lucrând! Cârțu stă impecabil cu memoria și cronologia, ar fi întocmit în 3minute lista așa cum trebuia, că oricum n-avea altceva de făcut, fiind unul dintre cei doi președinți decorativi de la CS Universitatea.

Nu mai pierde banii la pariuri! Hai, intră în grup!

În 3 minute poți să citești și:  Pițurcă: „Am intrat într-o depresie fotbalistică”

Pițurcă a pus ochii pe Ianis: „Nu are public ca la Craiova”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Istoria aiuritoare a CS Universitatea. Autor: clubul însuși!
Article Name
Istoria aiuritoare a CS Universitatea. Autor: clubul însuși!
Description
Pe site-ul său oficial, Clubul Sportiv Universitatea alocă spațiu propriei sale istorii. Că nu degeaba s-s zbătut ani de zile și se mai zbate pentru stemă, denumire, palmares, pe la Ligă, pe la tribunal, pe la OSIM.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0