26.7 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Țesături – fleece şi alcantara, iată ce ce merită atenția ta

- Advertisement -

Nu odată ai auzit vorbindu-se despre fleece, bumbac, mătase, jersey, elastan sau alcantara. Chiar dacă nu ești un specialist în textile sau dacă nu te numeri printre cei are au dezvoltat pasiuni în domeniul croitoriei şi a designului, nu înseamnă că nu trebuie să ştii câteva lucruri despre aceste țesături.

Noi ne-am propus să ne oprim atenția asupra a două dintre ele: fleece şi alcantara.

Fleece – ce este, unde poate fi utilizată, cum trebuie întreținută

Țesătura din fleece rezistentă este o fibră obţinută din bumbac, lână sau materiale sintetice cu caracteristici polare. Practic, materialul este unul care asigură confort ridicat, având caracteristici termice deosebite. Se evidențiază prin textură moale ce se simte plăcută la atingere şi uşurinţă de exploatare și întreținere. Materialul de fleece este utilizat de obicei pentru realizarea lenjeriilor de iarnă dar şi pentru crearea articolelor vestimentare cu proprietăți termice. De asemenea este folosită pentru pături, cuverturi de pat şi alte articole de tip home/deco.

Ţesătura de fleece se întreţine uşor, datorită modului de realizare nu se destrămă, se curăţa uşor şi este rezistentă la exploatare intensă.

Alcantara – elegantă, rezistentă, convenabilă

Țesături de alcantara moale este una dintre fibrele cu personalitate, mai este cunoscută sub denumirea de nubuk. Mulţi consideră eronat că alcantara este pielea întoarsă, însă aceasta este realizată din poliester sau alte fibre. Ţesătura are o moliciune aparte, şi datorită modului în care este lucrată își modifica aspectul la atingere. Este unul dintre materialele extrem de moi utilizate pentru căptuşirea canapelelor a fotoliilor şi a banchetelor, însă are aplicabilitate mult mai largă, fiind utilizată şi în industria auto şi a producerii de articole conexe.

Materialul este unul care îşi păstrează aspectul impecabil în timp, datorită structurii dense, în același timp se întreţine uşor. Nu se recomanda o curățare foarte viguroase, însă operațiunile specifice se realizează prin aspiraţie, igienizare prin tamponare sau cu ajutorul aparatelor cu inserție.

Cele două varietăți sunt maleabile, flexibile și pot fi utilizate în diferite moduri, atât în scop personal cât și în industria de profil.

Sursa de imagine:
Ivan Krawchuk / Shutterstock.com

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles