fbpx

Spitalele din Craiova, acuzate că efectuează teste COVID 19 pe pile

Șefii de laboratoare din Craiova au ajuns în vizorul procurorilor

 Șefii de laboratoare de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean de Urgență Craiova au refuzat probele bolnavilor. Au făcut teste persoanelor care voiau să plece în vacanță. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor și fac cercetări, in rem, cu privire la funcționarii publici, angajați în cadrul celor două spitale dotate cu aparate de tip P.C.R, unde se efectuează teste pentru depistarea coronavirusului.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Din iunie și până în prezent, șefii de laboratoare ai celor două unități spitalicești au refuzat să primească pentru testare probele recoltate de către DSP, persoanelor posibil infectate și au făcut, în schimb, teste apropiaților, persoanelor care voiau să plece în vacanță în Grecia. Sub pretextul prelucrării unor teste din alte județe, au refuzat să efectueze testele bolnavilor, astfel polițiștii s-au autosesizat.

,,La data de 20.08.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, faptă prev. de art.297 Cod penal şi zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 Cod penal.

Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, la data de 18.08.2020, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada iunie 2020 – până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R., folosite în detectarea virusului SARS COV 2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către D.S.P. Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul menţionat, fapt ce are ca urmare întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de organele de sănătate publică”, se arătă într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În realitate, funcţionarii precizați au procedat la efectuarea unor teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică, fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăție, mai este precizat în comunicat.

Spitalele neaga acuzatiile astfel, managerul SCJU Craiova, Laurentiu Ivanovici, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, ca nu au fost refuzate niciodata testele trimise de DSP-urile din regiune. Ba mai mult, acestea au avut prioritate la prelucrare.

„Angajații Centrului Regional de Genetica Medicala din cadrul SCJUC pot fi numiți EROI! Nu am refuzat nicio solicitare din partea DSP. Am lucrat in primul rând testele trimise de ei și de celelalte DSP-uri din regiune, pentru ca suntem Centru Regional. Înregistrările Laboratorului de Genetica vor dovedi asta! Am decis sa testam la cerere, contra cost, urmare a deciziei Comitetului Director al SCJUC, pentru a creste veniturile proprii ale spitalului. Din acele venituri s-au achiziționat kituri de testare Covid pentru a testa personalul propriu și pacienții suspecti Covid, internați la SCJUC. SCJUC a fost și este menținut deschis, fără focare Covid, datorită testării zilnice a personalului propriu.”, a declarat Laurentiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova.

În 3 minute poți să vezi și: FOTO: Viața este dură cu bătrânii craioveni care au ajuns pe drumuri

Accident grav la intrarea în Craiova: 9 persoane au ajuns la spital

VIDEO: Coadă la Vârful Moldoveanu!

Previziunile pentru scorpion în luna septembrie 2020

VIDEO! Pesediștii din Booveni au scandat numele lui Mititelu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0