fbpx

Toate calculele pentru optimi! Șase echipe sunt deja calificate!

S-au disputat deja 2 partide în fiecare grupă și deja șapte naționale au obținut deja biletele pentru optimile de finală ale Mondialului din Rusia.

 

În grupa A, Rusia și Uruguay au maxim de puncte după primele 2 meciuri și se întâlnesc în meci direct pentru a se stabili cine va ocupa prima poziție în grupă. Rusia, cu golaveraj mai bun, are și varianta egalului pentru a rămâne prima.

 

În grupa B, Spania este cu un picior în optimi. Singura variantă se meargă acasă: să piardă la două sau mai multe goluri cu Maroc, echipă cu bagajele făcute, iar în celălalt meci să bată la limită Iran. Aproape imposibilă, așa că Spania va aștepta să i se alăture în optimi fie Iran, fie Portugalia. Lusitanii au și egalul de partea lor, în vreme ce perșii merg mai departe doar dacă-i bat pe Cristiano Ronaldo și ai săi.

 

În grupa C, Franța e calificată. Danemarca are nevoie de un punct contra cocoșilor pentru a fi 100% că merge mai departe. Scandinavii sunt în optimi și dacă pierd, cu condiția ca Australia să nu învingă Peru. Australia merge mai departe dacă învinge Peru, iar Danemarca pierde cu Franța, cu extra-condiție să înscrie în ultima rundă măcar același număr de goluri precum scandinavii.

 

În grupa D, Croația e calificată și va băga rezervele cu Islanda. Scandinavii merg mai departe dacă bat Croația și Argentina învinge Nigeria, la aceeași diferență de goluri. Argentinienii merg mai departe dacă bat Nigeria la o diferență mai mare decât Islanda pe Croația, ori, firesc, scandinavii nu-i bat pe înlocuitorii lui Modric și compania. Nigeria e sigură de optimi cu egal sau victorie.

 

În grupa E, bătălia se dă în trei pentru cele două locuri care asigură participarea în optimi. Favorită pare Elveția, care joacă împotriva eliminatei Costa Rica, în vreme ce Brazilia și Serbia vor juca pe viață și pe moarte, sud-americanii au și varianta egalului pentru a continua în competiție.

 

În grupa F, niciuna dintre echipe nu e calificată, niciuna nu a plecat acasă. Chiar și Coreea de Sud, cu 0 puncte după 2 meciuri mai are șanse de accedere în optimi. Așadar, pornim de la următorul punctaj: Mexic 6 puncte, Suedia 3, Germania 3,

Coreea de Sud 0. Iar meciurile rămase de jucat sunt Mexic – Suedia și Germania – Coreea de Sud. Mexic are nevoie de o remiză pentru a fi sigură de optimi.

În cazul unei victorii la handicap, atât Suedia, cât și Germania e calificată în optimi.

Poate apărea și o situație inedită, când cele 3 echipe – Mexic, Suedia și Germania – ar avea același număr de puncte și golaveraj identic. Dacă Suedia și Germania bat cu 1-0. Atunci clasamentul fair-play va fi cel care va decide echipele calificate. Germania are deja un cartonaș roșu încasat prin Boateng.

Coreea de Sud poate merge mai departe în următorul scenariu: bate la handicap Germania, iar Mexic câștigă cu Suedia. Cele 3 echipe (Coreea, Germania și Suedia sunt la egalitate de puncte – 3, și vor fi departajate de golaveraj).

Mai poate apărea o situație când cea de-a doua formație va fi dată de clasamentul fair-play. Mexic bate cu 1-0 Suedia, Coreea de Sud bate cu 1-0 Germania. Atunci, Suedia, Germania și Coreea de Sud vor avea toate 3 puncte, golaveraj 2-3.

 

În grupa G, situația este similară cu grupa A. În sensul că Anglia și Belgia sunt calificate în optimi. Cele două echipe se vor întâlni în meci direct în ultima etapă. În cazul unui egal, clasamentul fair-play va stabili ocupanta primei poziții, dat fiind că au golaveraj identic: 8-2.

 

În grupa H  este bătălie în trei: Japonia pare a avea prima șansă, întrucât joacă împotriva Poloniei, formație care pleacă acasă după acest meci. În celălalt joc, Senegal are șansă dublă, 1X, contra Columbiei pentru a merge mai departe.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0