27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Top 10 lucruri inedite despre Gică Hagi

Top 10 lucruri pe care nu le știai despre Gică Hagi. De la tragedia pe care a evitat-o miraculos, până la modul cum juca fotbal

Pe parcursul anilor, „Regele fotbalului românesc” a adus bucurie milioanelor de fani datorită performanțelor de excepție atât la echipa națională a României, cât și la cluburile la care a evoluat. Meciurile memorabile jucate de echipa națională condusă de Hagi la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, precum și la Campionatul European din 2000, au adus entuziasm pe străzile României, făcându-i pe suporterii „tricolorilor” să se simtă mândri și încântați.

Și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982

Hagi este la conducerea unuia dintre cele mai semnificative proiecte din fotbalul românesc, care implică echipa Farul și „Academia Hagi”. În 2017, a obținut titlul de campion cu Viitorul, la 8 ani de la înființarea academiei. În 2023, a reușit să repete această performanță cu Farul, echipa care acum îi poartă numele.

Louis Munteanu, după eșecul cu FCSB: „Vreau să merg acolo”

Gheorghe Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei. În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani, conform GSP.

Alături de Galatasaray, a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion

Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani. Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.

Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, tot alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifând 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgheterul all-time. Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.

Top 10 lucruri inedite despre Gică Hagi

  1. Gică Hagi a absolvit ASE-ul, iar când a jucat la Steaua n-a avut niciun grad, fiind doar un simplu soldat
  2. Gică Hagi e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului românesc, adică după 1946, care a primit naţionala pe mâini, în 2001, fără să mai antreneze vreo echipă de club
  3. În 1993, la 6 km de Constanţa, Gică a fost la un pas de o tragedie, scăpând teafăr după ce s-a răsturnat cu maşina pe câmp. 
  4. Elvis, Beatles şi Bob Marley sunt artiştii preferaţi ai lui Gică.
  5. Brânză cu roşii este mâncarea preferată a lui Hagi.
  6. Obişnuia să îşi taie jambierele şi juca având picioarele goale în ghete, susţinând că aşa simte mai bine mingea.
  7. A avut o mare surpriză după retragerea din activitate într-un avion în zbor spre Australia. Pilotul a anunţat că la bord se află fostul mare fotbalist Gică Hagi, iar toată lumea a aplaudat
  8. Există un oraş în Japonia cu numele „Hagi”, care are o populaţie de aproximativ 50.000 de locuitori
  9. Primul cadou primit de ziua sa de care îşi aduce aminte a fost o minge de fotbal din plastic pe care a primit-o de la părinţi când a împlinit 3 ani
  10. Golul său din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles