27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Top 10 lucruri pe care le faci și îți afectează mașina

Top 10 lucruri care îți afectează mașina! În viitor o să te coste scump reparația

Cu siguranță, fiecare șofer își iubește mașina și își dorește să o țină într-o formă impecabilă. Cu toate acestea, există momente când ne putem întâlni cu mici frustrări legate de comportamentul sau aspectul mașinii noastre. De la mici neplăceri până la chestiuni care ne pot afecta chiar și experiența de condus, fiecare mașină are propriile sale preferințe și păreri.

Oraşul din România unde se deschide o fabrică de baterii

Introducerea în lumea automobilelor este un adevărat maraton, plin de bucurie, aventură și, desigur, mici obstacole. Deși ne străduim să le oferim mașinilor noastre tot ce este mai bun, există momente când ne putem trezi în situații care nu sunt pe placul lor. În cele ce urmează, vom explora o serie de aspecte care pot stârni nemulțumirea mașinii tale, de la neglijarea detaliilor minore până la factori care pot afecta în mod direct performanța și confortul ei

Top 10 lucruri pe care le faci și îți afectează mașina

1. Să laşi rezervorul să se golească

Toată lumea ştie că martorul de combustibil din instrumentarul de bord nu este chiar cea mai mare alarmă din partea maşinii tale. Ştii şi că atunci când te anunţă că vrea combustibil, mai are de fapt pentru vreo 50 de kilometri. Fă bine şi ascult-o, totuşi, şi nu lăsa ca rezerva „de pe roşu” să scadă foarte mult, pentru că asta îţi deteriorează pompa de combustibil.

2. Să ignori „semnalele” maşinii tale

Tuturor ne place să ascultăm muzică în maşină, atunci când nu înjurăm alţi participanţi la trafic sau nu înjurăm alţi participanţi la trafic împreună cu pasagerii. Însă, din când în când, e bine să laşi deoparte vorbăraia sau decibelii sistemului audio şi să asculţi la ce-ţi spune maşina. Dacă se „plânge” cu scârţăieli sau trăncăneli, e bine să iei măsuri.

La fel se prezintă situaţia şi atunci când ţi se aprind beculeţe în bord fără ca tu să fi apăsat în prealabil vreun buton. O maşină pe deplin funcţională este o maşină fericită. Şi sigură. N-ai vrea să schimbi asta.

3. Să nu schimbi uleiul în timp util

Dacă tot vorbeam de beculeţe în bord – în momentul în care se aprinde martorul de ulei, lichidul care îţi lubrifia ţie pistoanele şi-a pierdut de mult proprietăţile. Un schimb la 5.000 de kilometri ar fi ideal, dacă ai un rulaj anual modic. Dacă umbli mult, e bine să schimbi uleiul mai devreme de cât indică producătorul. Dacă o faci, motorul îşi poate dubla durata de viaţă şi te poate impresiona cu o vână constantă.

Dacă nu o faci, rişti să plăteşti muuulţi bani la service. Băieţii de la service spun că asta e cea mai păguboasă greşeală pe care o fac proprietarii de maşini.

4.  Să apeşi ambreiajul cât timp eşti oprit

Sunt trei obiceiuri proaste pe care lumea le are atunci când aşteaptă la semafor: degetul în nas, mâna pe claxon şi piciorul pe ambreiaj. În timp ce două dintre ele îţi pot fi dăunătoare imaginii, celălalt îţi afectează componentele din dispozitivul pe care îl ştii simplu ca ambreiaj. Iar reparaţia costă mult! Nu-ţi sprijini piciorul pe pedala de ambreiaj, ai un loc special pregătit pentru talpa ta obosită.

5.  Să nu foloseşti frâna de mână în timpul staţionării

Mulţi experţi îţi vor spune că dacă vrei să ţii în loc maşina fără verifici din zece în zece minute dacă n-a luat-o la vale, cel mai bine e s-o laşi băgată în viteză. Iar asta este adevărat, atâta timp cât ai tras frâna de mână înainte. Dacă vei lăsa tot greul pe transmisie, aceasta se va deteriora cu timpul.

6.  Să călăreşti frâna în pantă

În momentul în care cobori o pantă mai lungă, ideal ar fi să nu ţii apăsată pedala de frână pe tot parcursul coborârii, deoarece asta va supraîncălzi plăcuţele de frână şi va duce la uzura lor prematură. Sau, dacă-ţi faci naveta zilnică prin Transfăgărăşan, există riscul ca la un moment dat să rămâi fără frâne deloc. Ceva ne spune că măcar o dată în viaţă ai avut un vis urât legat de asta.

Ideal ar fi să te foloseşti pe cât posibil de frâna de motor şi să foloseşti frâna „în reprize”. Desigur, toate astea trebuie să se întâmple ţinând cont de prioritatea #1: siguranţa.

7. Să treci din marşarier într-o treaptă de viteză fără să te opreşti

Unii văd în asta o confirmare a faptului că stăpânesc cum trebuie ambreiajul – dai cu spatele, încetineşti şi treci într-a-ntâia fără a te opri, apoi ţii de ambreiaj şi demarezi înainte, grăbit către primul semafor roşu. Vezi tu, ambreiajului tău nu-i place asta. Iar dacă deţii automată, e cu atât mai nasol, pentru că scazi cu câteva luni viaţa transmisiei.

8. Să mergi subturat

Există un mit conform căruia dacă motorul nu e turat, consumă mai puţin. Probabil că ţi-ai dat seama singur că mitul nu este valabil, dacă ai încercat să-l pui în practică.

Mersul subturat, în cazul unui motor turbodiesel de exemplu, facilitează depunerea de ulei pe palele turbinei, depuneri care duc în cele din urmă la moartea turbinei. În general mersul subturat dăunează motorului din cauza unei ungeri deficitare. Iar deteriorarea motorului duce, printre altele, şi la creşterea consumului de combustibil.

9. Să „încălzeşti” motorul prin supraturare înainte de a te pune în mişcare

În special în perioada rece, şoferii au obiceiul de a porni motorul şi de a-l tura un pic pentru a-l ajuta să se „încălzească” mai repede, deoarece clănţănindu-ţi dinţii dimineaţa nu este chiar cel mai plăcut mod de a-ţi începe ziua.

Din păcate, dorinţa ta de a-ţi opri tremuratul supune motorul unui efort considerabil – ai încercat vreodată să ridici greutăţi la cinci secunde după ce te-ai trezit din somn? Cel mai bine e să-l laşi vreo 30 de secunde – 1 minut să funcţioneze la ralanti, în timp ce electronicele şi aerul condiţionat sunt oprite. După aia, eşti bun de drum. Nu-l tura „în gol” că schimbările bruşte de temperatură nu-i fac bine.

10. Să nu păstrezi curăţenia în maşină

Nu este nimic de rușine că s-a întâmplat să scapi bucățica aceea de aripioară „Chei-Ef-Si”, proaspăt trecută prin sosul Glenn, pe covorașul de la picioare, sau că ai vărsat suc când te-ai aplecat să o ridici, „ca să nu faci mizerie”. Asemenea situații pot întâmpla oricui. Totuși, așa cum nu-ți place să porți o haină pătată, nici mașinii tale nu-i place să acumuleze tot felul de materii alimentare dubioase în interior.

Foto: Pixabay

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles