Topul celor mai frumoase tradiții de Crăciun! Ar trebui să ne mutăm în Islanda de sărbători!

Știi unde a fost împodobit primul brad? Pune mâna pe mouse, dă click și află cele mai picante tradiții de Crăciun!

Dacă nu știai că în Suedia bradul rămâne împodobit încă 20 de zile după Crăciun sau că ținuta Moșului, așa cum o știm noi astăzi, a fost realizată în 1860 de către caricaturistul Thomas Nast, ei bine, ai aflat acum.

Oamenii de știință americani au calculat că Moș Crăciun ar trebui să viziteze 822 de case pe secundă pentru a putea împărți cadouri în toată lumea, deplasându-se cu o viteză de 1046 km/s.

Conform unui top al celor mai bogate persoanaje fictive realizat de revista Forbes, Moș Crăciun ocupă prima poziție.

Una din cele mai populare colinde de la radio și televizor în această perioadă, Jingle Bells, a fost creată în prima instanță de americani pentru a marca Ziua Recunoștinței. Din 1987 și până acum importanța colindului s-a schimbat foarte mult, acesta rămânând acum un adevărat simbol al Crăciunului și sărbătorilor de iarna.

 

Traditii de Craciun în lumea largă!

 

Crăciunul este o perioadă a tradiţiilor, a superstiţiilor şi a obiceiurilor transmise din generaţie în generaţie. În toate zonele istorice ale României, în centrul sărbătorior de iarnă se află familia şi credinţa într-un an mai bun şi mai prosper. În seara de Ajun, casele sunt curate şi pregătite în aşteptarea colindătorilor. Colindul este între cele mai răspândite traditii de Craciun, alături de împodobirea bradului.

În Marea Britanie, primul brad de Crăciun a fost împodobit în 1834 când Regina Victoria l-a adus pe prințul Albert la Castelul Windsor. Prințul, de origine germană, a adus cu el tradiția împodobirii bradului și a colindelor de Crăciun.

În Franța se obișnuia să se ardă o crenguță de măslin înainte de începerea cinei de Crăciun.

În Islanda există 13 Moși Crăciuni, pentru copiii care au fost cuminți aceștia vor lăsa cadouri, însă celor obraznici le vor face farse sau chiar îi vor rapi.

În Norvegia nu se face curat înainte de Crăciun. Măturile și obiectele de curățat sunt ascunse, ca nu cumva să fie furate de spiritele rele sau de vrăjitoare.

În Estonia familiile merg la saună în Ajunul Crăciunului.
Italienii o așteaptă pe Befana, o vrăjitoare bună care va lăsa cadouri copiilor cuminți în ziua de 5 ianuarie.

În Japonia, masa de Crăciun este servită la KFC. Acest lucru este datorat unei campanii de marketing de acum 40 de ani, iar de atunci Masa de Crăciun la KFC este atât de populară încât se fac rezervări cu câteva luni înainte.

Intra in concurs! Cofetaria Damarin iti da in dar un tort de Craciun! 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *