fbpx

Un craiovean extrădat în SUA pentru trafic de persoane

Craioveanul avea venituri de peste un milion de euro de pe urma oltenilor pe care îi trafica în SUA, Mexic și Canada

Marcel Vela, ministrul afacerilor interne, a anunţat că autorităţile române au extrădat doi cetăţeni români în SUA. Este vorba de interlopul craiovean Popescu Luigi, zis „Luis”, despre care americanii susțin că a traficat în SUA și Canada romi din Oltenia și de un hacker.

Potrivit libertatea.ro, craiovean Popescu Luigi se afla la vârful unei reţele de trafic de persoane. „Luis” făcea parte dintr-o reţea care trafica romi în SUA şi a fost interceptat în timp ce vorbea despre un judecător corupt din California. Informaţia era în arhiva Tribunalului Dolj, printre stenogramele dintr-un dosar instrumentat de DIICOT în 2013.

Patru clanuri din Craiova trec peste granița SUA mii de români. DIICOT și FBI au documentat cazuri în care oamenii sunt puși la cerșit, furat și prostituție ca să achite datoria către traficanți, scrie aceeași sursă citată.

Pe 26 martie 2013, procurorii DIICOT din Craiova anunțau destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, „specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada“.

În urma descinderilor, au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit DIICOT, cei care nu puteau plăti integral sumele de bani pretinse de către învinuiţi, erau obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor.

Principalele declaraţii ale ministrului Marcel Vela:

  • În acest moment asistăm la un fapt care ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi de forţele MAI, care au comis infraţiuni internaţionale. Unul se află în vârful unei reţele de trafic de persoane, iar cel de-al doilea a făcut infracţiuni informatice
  • Extrădarea se face în baza deciziei Curţii de Apel Craiova. Această operaţiune este în colaborarea MAI şi Interpol Washington.
  • Este prima dată când MAI ia într-un mod serios problema infracţionalităţii. Am primit şi bastoanele de şoc electric.
  • Am mărit capacitatea de teste de integritate în ministerul de Interne.
  • Nu vom tolera nicio abatare. Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei.

Marcel Vela transmitea, în urmă cu o săptămână, că în ultima perioadă, angajații ministerului au continuat lupta pentru combaterea criminalității. Mesajul ministrului de interne vine în contextul în care în Bucureşti se resimt tensiuni după moartea interlopului Emi Pian.

Sursa: libertatea.ro

În 3 minute poți să vezi și: Mirko Pigliacelli, portarul ce le-a gâdilat inimile oltenilor!

Revenire importantă printre alb-albaștri: „Va fi la meciul cu Tbilisi”

VIDEO: Tik Tok-uri în mașina de poliție în drum spre secție

Spune-mi ce zodie ești și îți spun de ce persoane ai nevoie în viața ta

COVID-19 face ravagii la Craiova: 126 de persoane infectate într-un singur loc!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0