1.4 C
Craiova
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

17 tramvaie ucrainene pentru craioveni: 1,7 milioane euro bucata!

Primarul orașului a anunțat când ar trebui să circule toate tramvaiele din Ucraina pe șinele din Craiova!

Licitația pentru furnizarea unui număr de 17 tramvaie finanțate din fonduri europene nerambursabile are, începând de vinerea trecută, un câștigător selectat. Procedura nu este finalizată încă, urmează 10 zile în care se pot face contestații. După această perioadă,contractul poate fi semnat. Potrivit publicației Československý Dopravák, citată de g4media.ro, producătorul de vagoane de tramvai, compania „Tatra-Yug” (Odesa), care îşi desfăşoară activitatea pe platforma „YujMaş” (Nipru), a câştigat licitaţia de livrare în oraşul Craiova din România a 17 vagoane de tramvai cu lungimea de 25 de metri, propunând un preț de 1,7 milioane euro per bucată.

Iată că momentul mult așteptat de noi toți a venit: după șase luni de analiză, avem și un câștigător selectat care, dacă nu vor exista contestații, va începe producția pentru garniturile de tramvaie din Craiova. Primul tramvai nou ar trebui să circule pe șinele din orașul nostru spre finalul anului următor, iar cel de-al șaptesprezecelea va fi livrat cel târziu în vara anului 2022”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Din informaţiile publicate de „Tatra-Yug” pe pagina sa de Facebook reiese că, potrivit situaţiei de la sfârşitul lunii iunie 2020, primul exemplar al noului model se afla în stadiu final de producţie, iar prezentarea acestuia este planificată pentru toamnă.

Valoarea totală a proiectului este de 202.349.385,00 lei – fonduri europenene rambursabile, iar cofinanțarea Primăriei Craiova se ridică la 3.400.987,70 lei. Cele 17 tramvaie vor avea aproape 27 metri, vor putea transporta minim 190pasageri fiecare, dintre care minim 50 pe scaune, vor fi dotate cu echipament Wi-Fi, sistem diagnosticare SIGDE, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video de informarecălători și sistem supraveghere video. Acestea vor fi distribuite pe trei rute ale operatorului local de transport, după cum urmează: • Ruta 100: 10 tramvaie; • Ruta 101: 3 tramvaie; • Ruta 102: 4 tramvaie.

Noile tramvaie se vor adăuga flotei societății de transport în comun RAT SRL,alături de alte 16 autobuze electrice articulate furnizate de producătorul Solaris ce se află deja în producție, 30 autobuze electrice care sunt în licitare, toate achiziționate din fonduri europene nerambursabile. Alături de acestea, municipalitatea a mai achiziționat în anii trecuți 38 autobuze Euro 6 BMC noi și 29 autobuze Solaris. În ultimii ani, cele mai mari investiții făcute de către Primăria Craiova, atât din fonduri europene cât și din fonduri proprii, au fost făcute pentru a crește calitatea transportului în comun prin dotarea cu mijloace de transport moderne, refacerea căilor derulare a tramvaielor sau modernizarea infrastructurii din baza RAT Craiova.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public în municipiul Craiova eficient,ecologic şi modern, care să conducă la reducerea cantităţilor de CO2 şi emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creşterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, cu impact asupra fluidizării traficului rutier”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Craiova.

Recent, în orașe Cluj și Oradea au fost cumpărate tramvaie produse în România, la Arad.

În 3 minute poți să vezi și: Încă o bătaie între clanuri: un bărbat a fost ucis!

FOTO: Gafă de titlu: CFR a încurcat stadioanele: „Suntem campionii României”, pe Ilie Oană!

Un nou deliciu pentru români: Făina de greieri, pe masa tradițională

Cât trebuie să plătească pe kilogram, un român care cumpără produsul proaspăt aprobat de Comisia Europeană! Făina de greieri, odată Read more

profesor tiktok
Un prof de la Drept și-a întrebat studentele dacă mai sunt virgine, pe TikTok: „Poate ai idee”

VIDEO! Profesorul a fost curios în legătură cu mai multe lucruri, printre care și dacă fetele au sau nu au Read more

FOTO: Rotaru s-a văzut campion și și-a făcut autocar pentru titlul 5!

Cele mai iubitoare femei din zodiac

Ce le-a transmis Rotaru jucătorilor după meci!

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles