fbpx
3.8 C
Craiova
luni, decembrie 6, 2021

Transfăgărăşanul s-a închis din cauza poleiului, însă drumul e uscat!

„Marii specialişti care au luat aceasta măsură, s-au deranjat sa arunce un ochi pe geam? Sau măcar sa consulte o prognoza meteo, în pauzele de Solitaire?”

Ieri, 25 pctombrie, CNAIR a anunțat că Transfăgărăşanul se închide pe o porţiune de 27 kilometri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, însă drumul era uscat și soarele pe cer. Un membru al Salvamont Argeş a mers în aceeaşi zi pe Transfăgărăşan şi a demonstrat cu fotografii că măsurile luate de autorități sunt ridicole.

Luni 25 octombrie, circulaţia rutieră a fost închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). “Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei şi zăpadă), pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis ca circulaţia autovechiculelor să se menţină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului şi pe DN7C Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă”, a motivat CNAIR.

Potrivit adevărul.ro, un membru vechi al Salvamont Argeş, Cristian Toma, a mers luni pe porţiunea închisă de pe Transfăgărăşan şi a realizat mai multe fotografii în care se vede clar că pe drum nu este nici polei, nici zăpadă. ”Vedeţi în fotografii câtă zăpadă este azi (n.red. – luni 25 octombrie) pe Transfăgărăşan”, a scris ironic Cristian Toma, membru Salvamont Argeş, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Postarea lui Cristian Toma a avut sute de aprecieri, distribuiri şi comentarii, multe dintre ele nefavorabile la adresa CNAIR. „Marii specialişti care au luat aceasta măsură, s au deranjat sa arunce un ochi pe geam? Sau măcar sa consulte o prognoza meteo, în pauzele de Solitaire?”, a scris Alex Tănase.

Potrivit adevărul.ro, întrebați de ce au recurs la această măsură, reprezentanții CNAIR au precizat că „Închiderea Transfăgărăşanului s-a realizat pentru siguranţa conducătorilor auto şi vizitatorilor care tranzitează zona. La aceste altitudini se manifestă frecvent fenomenul de ceaţă sau polei care ar pune în pericol siguranţa pe acest drum. În acelaşi timp, căderile de roci pot fi prezente pe anumite porţiuni. Amintim că data de închidere a fost deja decalată de la 20 octombrie la 25 octombrie”.

Transfăgărăşanul este considerat de mulţi specialişti drept cel mai spectaculos drum din lume. Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, afirma, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”. În emisiunea pe care echipa “Top Gear” – Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May – a realizat-o în ţara noastră, aceştia au declarat despre Transfăgăraşan că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

Foto: adevărul.ro

Olguța Vasilescu a dat anunțul! Zona centrală a Craiovei, reabilitată!

Slatina anulează și în acest an Târgul de Crăciun!

Medic infecționist: „Să începem să testăm la fiecare scară de bloc”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles