fbpx
7 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Liberalii olteni vin cu măsuri de stânga: transport gratuit pentru elevi!

Strategia liberală pentru RAT Craiova: troleu Gară – Romanești, restructurări de personal, transport gratuit pentru elevi plus bandă de urgență pe Calea Severinului și Calea București!

- Advertisement -
- Advertisement -

În decembrie, Consiliul Județean al Elevilor Dolj a dat startul campaniei: „Vrem gratuitate, nu transport în RATe”. Azi, puștanii și-au găsit aliați în deputatul Nicolae Giugea și alți liberali. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNL Dolj, Giugea a semnat o petiție de susținere a campaniei și i-a pasat foaia și consilierului local Marinel Florescu pentru iscălire, iar acesta s-a conformat. Deputatul a clamat: „Mă aliez inițiativei Consiliului Elevilor și susținem împreună cu consilierii locali ai PNL ideea de a primi toți elevii, în timpul anului școlar, transport gratuit în Craiova”. Apoi a explicat și sub aspect electoral demersul: „Voi ăștia de la PSD, da mă, asigurați la pensionari, că au drept de vot, dar asigurați și la elevi, că și ei sunt viitori votanți!”

Transport gratuit pentru elevi, măsură populistă însușită de liberali

Întrebat dacă s-a făcut un studiu de impact în privința aplicării acestei măsuri, Giugea a spus: „Ce vreți să fac din buzunarul meu acest studiu de impact?” Cum doctrina liberală militează în general pentru investiții, pentru încurajarea acestora, oferirea de gratuități pare mai degrabă o măsură populistă: „Investițiile în copii noștri și în viitorul nostru nu pot fi nici de sorginte liberală, nici de sorginte social-democrată. Investiția în copii e obligația oricărei administrații locale sau centrale, indiferent cum s-ar numi ea”, a cugetat deputatul liberal. Cât va eficientiza această gratuitate activitatea RAT, știe tot Giugea: „Rat Craiova va fi la fel de eficientă cum e azi, pentru că pierderea va fi acoperită prin subvenții de la Primărie”. Mai e vreun oraș în care se aplică această măsură? Giugea a ocolit răspunsul, dar i-a sărit în ajutor consilierul local Florescu: „În Constanța acum 10 ani elevii aveau gratuitate. Acum nu mai știu dacă au”.

Ce măsuri vor lua liberalii cu RAT Craiova și pentru fluidizarea traficului în urbe!

Rămânem în registrul transport public pentru că Marinel Florescu, consilier local PNL, a venit cu o sarabandă de măsuri pentru fluidizare, pentru a ne fi mai bine, ce să mai! Motivată de o analiză atentă: „Craiovenii așteaptă zeci de minute, chiar cu orele prin stații să vină un autobuz în care chiar poate nu au loc, că e prea aglomerat”.

Așadar măsurile liberale pentru RAT Craiova, decongestionarea traficului și o viață mai bună: „În Craiova trebuie să vine 50 de autobuze și 10 tramvaie pentru un transport normal. Dotări ale atelierelor de întreținere și reparații, ce e acolo e ce a rămas de acum 50 de ani.Acestea ar fi 2 măsuri urgente”. Și acum începe distracția:

1 „O bandă destinată transportului public pe Calea București și pe Calea Severinului, s-o denumim generic o bandă de urgență pentru mijloace de transport public, salvări, mașinile ISU care se deplasează la intervenții”, propune Marinel Florescu. Așadar, dacă nu se sparg trotuare rezultă că restul participanților la trafic trebuie să se descurce cu o bandă pe sens!

2 „Să regândim transportul electric între gară și Romanești, ne referim la un proiect mai vechi, ce are în vedere o linie de troleu. Traficul va fi mai mic decât este acum. Pentru că cetățenii nu vor mai folosi mașinile. Dacă aș avea troleu nu aș mai folosi autoturismul proprietate personală”, justifică consilierul local. Noi rămânem însă bucuroși că proiectul nu e și mai vechi și nu se introduc trăsuri pe traseu!

3. Și încă una, dat afară ceva angajați de pe la regia auto: „În RAT ar trebui regândită și o schemă de personal, pentru că numărul angajaților TESA mi se pare mult prea mare în raport cu cei care desfășoară activități lucrative”.

Nicolae Giugea s-a înscris în bătălia internă pentru desemnarea candidatului PNL pentru primăria Craiova, întrecere ce a debutat anul trecut. L-am întrebat ce a făcut până acum în competiție. Ne-a zis: „M-am gândit foarte mult la Craiova!”

Noul val de gripa nu iartă! 14 decese în toată țara!

The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles