12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Transportul public în comun din Craiova se extinde. Podari, Șimnic și Mischi nu au loc!

Doar 6 comune intră în calcule! Lia Olguța Vasilescu explică: „Deocamdată, acestea sunt posibilitățile RAT-ului. Nu ne permitem să facem pentru toată lumea

Transportul public în comun realizat de RAT SRL se va extinde în comunele din apropierea Craiovei. Joi, consilierii locali din Bănie au avut pe masă un proiect ce vizează înfiinţarea unei noi Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI): „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”.

În acest proiect, care a fost votat în unanimitate de către consilierii locali, vor intra şase comune limitrofe: Breasta, Bucovăț, Cârcea, Ișalnița, Malu Mare şi Pielești. Totuși, Marian Vasile, consilier local și președinte al PNL Craiova, a fost surprins de faptul că trei localități din proximitatea municipiului nu intră în acest proiect de transport: „Constituirea acestuia ADI pe transport este de salutat, chiar dacă alte UAT-uri din țară le-au făcut de foarte mult timp, au și accesat fonduri europene. Am văzut că sunt 3 UAT-uri importante care nu fac parte din asociere și aici fac referire la Podari, Șimnic și Mischi. De ce lipsesc? Dacă discutăm despre dezvoltarea Craiovei, clar discutăm în contextul Zonei Metropolitane”, a fost intervenția lui Marian Vasile.

Primarul Craiovei a ținut să explice situația și a spus că pe viitor va fi loc pentru mai multe UAT-uri: „Vreau să vă spun că ADI-urile pe transport nu au accesat fonduri europene până în acest moment. În ceea ce privește localitățile vreau să vă spun că am făcut o întâlnire pe Zona Metropolitană cu toți primarii și toate cele 24 de localități au solicitat acest lucru. Vorbim despre o ședință care a avut loc în urmă cu 6 luni de zile. Am convenit cu toții că, deocamdată, vom intra doar cu primul inel al Craiovei, pentru că este complicat și pentru noi, deocamdată, să asigurăm transportul către toate aceste localități. Ne-am făcut niște calcule, să vedem câte autobuze putem să punem la dispoziție să prelungim traseele, de unde vin cei mai mulți locuitori. Ne-am uitat când am inițiat proiectul pilot de transport școlar și am sesizat că de la Malu Mare și de la Cârcea vin cei mai mulți copii. Se va extinde pe măsură ce vin și celelalte 30 de autobuze pentru care am semnat deja contractul. Se va extinde și către celelalte localități. Deocamdată, acestea sunt posibilitățile RAT-ului. Nu ne permitem să facem pentru toată lumea și am luat din primul inel localitățile care, în ultima perioadă, și-au exprimat foarte mult acordul ca să intre în acest transport”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Un elev infectat cu Covid-19 a murit în sala de clasă!

Klaus Iohannis: „Trebuie însă să fim pregătiți”

Se vede luminița de la capătul tunelului! Mai multe țări din Europa ridică restricțiile

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,155FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles