1.7 C
Craiova
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

VIDEO: S-a deschis circulația pe Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești!

Șoferii ar putea economisi până la o oră datorită celor două segment noi de drum!

Astăzi, 29 iulie, a avut loc deschiderea traficului pe Centura orașului Slatina, parte din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești. Potrivit Pro Infrastructura, împreună cu cei 18,5 kilometri dintre Piatra Olt și limita cu tronsonul 1 la vest de Balș, inaugurați pe 21 aprilie, cei 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina sunt primii kilometri de drum expres veritabil din România.

Șoferii aflați în tranzit ar putea economisi până la o oră datorită celor două segment noi de drum.

„S-a deschis ACUM circulația pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești! Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie. Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș!

Prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia. Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019. Și Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român, avansează foarte bine.

Pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate. În acest ritm circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024. Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri.

Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021)”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles