fbpx
6.7 C
Craiova
miercuri, decembrie 8, 2021

Tudor, olteanul medaliat cu aur la olimpiada internațională de matematică

,,Este o olimpiadă cu subiecte extrem de dificile și acolo doar cei foarte buni sunt dornici de participare”

Tudor Păișanu, un elev din Gorj, a câștigat medalia de aur la una dintre cele mai apreciate olimpiade internaționale în domeniul matematic. Tânărul este obișnuit cu astfel de performanțe iar competiția desfășurată în această vară în sistem on-line nu i-a putut decât să-i valideze ceea ce știa deja. El este elev la Liceul Teoretic Național București, liceu care în luna mai i-a conferit acestuia o diplomă de onoare „pentru comportamentul etic exemplar dovedit la proba de baraj”, diploma purtând semnătura lui Radu Nicolae Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice din România.

Originar din Brănești, olteanul a plecat în capitală începând cu clasa a noua, iar an de an a participat la tot felul de competiții de la care, de regulă, s-a întors acasă, la părinții săi, cu aur. De această dată, Tudor a câștigat aurul la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, organizată într-o republică din Federația Rusă. Olimpiada este considerată ca fiind unul dintre cele mai puternice concursuri organizate la nivel internațional și este pe lista olimpiadelor și concursurilor internaționale recunoscute oficial de Ministerul Educației din România.

Pe contul său de Facebook, Tudor nu a făcut niciun anunț despre reușita sa, dar tatăl său, Marian Păișanu, ne-a confirmat că are încă un motiv de bucurie. „Este cât se poate de adevărat. El și o colegă de-a lui de liceu au reprezentat țara noastră acolo și amândoi au luat medalia de aur. Din ce știu de la el, este o olimpiadă cu subiecte extrem de dificile și acolo doar cei foarte buni sunt dornici de participare. Vă dați seama că suntem cu toții foarte bucuroși pentru reușita lui”, a menționat tatăl lui Tudor Păișanu, potrivit gorjeanul.ro.

Daria, un înger din Craiova, s-a ridicat la cer!

Ministrul Educației anunță că școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie

Ce condiții trebuie să respecți dacă vrei să călătorești în Grecia

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles