UE detonează bomba în scandalul Liviu Dragnea. Șeful PSD, atacat și din interior!

Liviu Dragnea a fost la DNA. Potrivit surselor judiciare e acuzat de abuz în serviciu, fraudă din fonduri europene și participarea la grup infracțional organizat. Prejudiciul: 21 de milioane de euro.

 

Dacă totul ar fi fost la nivel de Românica, era lesne. Ceva cu suspendare și gata. Problema e că acuzațiile vin de la Uniunea Europeană, care cere recuperarea de îndată a prejudiciului! Așadar, Oficiul European pentru Combaterea Fraudelor, pe scurt OLAF, a emis un comunicat, din care vă cităm mai jos.

 

 

 

“Contribuţia Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF) la acest rezultat a fost evidenţiată de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie a explicat că acest dosar este rezultatul a două investigaţii efectuate de OLAF privind proiecte finanţate de Fondul European pentru Dezvoltarea Regională în scopul construirii de drumuri în România, investigaţii finalizate în mai şi septembrie 2016. Investigaţiile OLAF s-au finalizat prin formularea de recomandări financiare adresate Direcţiei Generale pentru Politici Regionale şi Urbane în sensul recuperării în totalitate a sumei de 21 de milioane de euro, precum şi cu recomandări judiciare adresate Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România pentru iniţierea unor acţiuni judiciare în acest caz”, scrie pe site-ul instituției. Dacă nu ne credeți pe noi, puteți citi aici.

 

Liviu Dragnea e în stadiul în care nu recunoaște nimic

 

Mai mult, din interior, lui Liviu Dragnea i s-a cerut să plece din fruntea partidului, pentru a-și rezolva problemele personale. A făcut-o Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Tudose, în termeni vehemenți: „Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care pâna acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia si, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp”.

 

Liviu Dragnea, președinte al PSD și al Camerei Deputaților, pare imun la asaltul concertat. El a respins acuzațiile care i-au fost aduse de DNA. Spne că nu are nimic în comun cu Tel Drum. DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Nu e la fel de captivant, dar poti citi si: Protest esuat la Craiova: doar cateva zeci de oameni in strada! 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *