fbpx

Umilinșvili în Georgia! Bambiliç în Serbia! Adio Mourinho la Botoșani!

„Câtă ură poate genera cea mai iubită echipă de fotbal din România în rândul celor care se fac de râs aproape zilnic”

Gata, fotbalul românesc este în TOP. Dacă nu știai, Craiova a fost eliminată de niște anonimi din Georgia, care au  reușit să elimine ceva mai târziu marea echipa a celor de la Dinamo Moscova. Bun, păi cum să mai ai motive de supărare când a murit și capra vecinului? Cum să mai ai dreptul să spui că voiai mai mult dacă nici rușii n-au putut mai mult decât tine? Păi ăia sunt buni și nu că își caută scuze, dar oltenii sunt mândri de performanța lor sau de eliminarea lor, depinde cum vrei să-i spui. Peluza Nord a văzut că tbilisenii de la Georgița au mai făcut o victimă și au ținută să pună tuturor că nu au fost așa desculți anonimii care i-au bătut vedetele lui Rotaru, cel care vâna grupele Europa League. De ce nu au fost așa desculți? Pentru că erau alții și mai și, de care ar fi dat în turul acesta. Deci: Rușinadze, Craiova, puteați să-i umilinșvili pe Dinamo Moscova dacă nu vă pitulau busola georgienii.

Trecând peste super-echipa de georgieni, ajungem la sârbi, acolo unde FCSB a făcut spectacol și a marcat de 6 ori în două ore. Ce-i drept, bucureștenii au jucat fără mulți fotbaliști de bază, chiar dacă au avut în teren jucători de sute de milioane de euro. Păi nea Gigi a știut când a făcut lotul că va da naștere unei echipe ce va umple porțile adversarilor. Totuși, rugăciunile lui Tudor, Vintilă, Argăseală, Luțu, Reghe, Ilie Dumitrescu, Mustață, toate la un loc, nu au reușit să apere poarta FCSB de furia adversarilor TSC Backa Topola, o formație aproape de top, la fel ca Tbilisi. Meciul fostei formații din Ghencea a fost un fel de „na-ți-o ție, dă-mi-o mie”. Dădură ăia două, dădură și băieții lui nea Gigi două. Mai dădu Topola unu, o băgă și Man în poartă după. Mai dădură sârbii două în 3 minute, doar că unul în fiecare poartă. Și în prelungiri tot așa, câte două de căciulă. Pe scurt, un fel de Bambilic sârbesc, cu suflu românesc. Se calificară la penalty-uri elevii lui Meme și Becali, dar vocea a doua de la FCSB a ținut să explice cum e cu cei mai iubiți dintre iubiții pământului.

Câtă ură poate genera cea mai iubită echipă de fotbal din Romania în rândul celor care se fac de râs aproape zilnic în media sportivă? Cum să califici drept rușinoasă o calificare obținută în deplasare, în Serbia, fiind forțați să jucăm cu un portar debutant, născut în 2001, cu un fundaș dreapta folosit fundaș stânga, născut în 2003, cu un alt debutant în cupele europene care n-a jucat niciodată fundaș central, cu Perianu, născut 2002 – 130 minute + lovituri de departajare ( a scos eliminare, a câștigat toate duelurile, a ajuns în careul advers fiind extrem de periculos și ȘI-A ASUMAT executarea unei lovituri), cu variante de pe bancă doi băieți născuți în 2000 (Robert provocând autogolul gazdelor și pasându-i decisiv lui Dennis Man)…. Nu uitați că cei 3 care au dus echipa în spate, Coman, Man și Moruțan au 22, 22 și 21 ani… Rușinea vă aparține, dragi cetățeni ROMÂNI care sunteți formatori de opinie… N-am auzit pe nimeni să remarce sacrificiul lui Florinel Coman și să înfiereze bestialitatea atacului adversarului. Am auzit spunându-se că am fost norocoși că au rămas în 9. Păi da, pentru că Moruțan a fost stopat doar prin fault grosolan, iar pe Perianu l-a sfârtecat din spate un adversar. Mare noroc, aveți dreptate… Ce va fi cu Liberec, dacă vom fi măcar 13 nici nu mai contează. Asta a fost minunea de care numai MAGICA STEAUA poate fi capabilă în Europa. Adică acolo unde contează!”, a urlat pe Facebook Mihai Stoica, după ce echipa de top pe care o are la suflet a făcut parte dintr-un spectacol cu zeci de goluri, ca-n Feroe sau Malta la vizita spaniolilor. Poate va explica și fenomenul de ură alăturat „celei mai iubite echipe”. Să sperăm că vor continua rezultatele mărețe în cadrul clubului, pentru că e posibil să se îndrăgostească și Universul de FCSB

La Botoșani fu mai simplu. Patronului de pe acolo i s-au umezit ochii atunci când a auzit că Mourinho poate ajunge să joace cu moldovenii lui și a încercat să explice că ar fi o realizare imensă un asemenea joc. Se pare că așa ar fi fost, pentru că FC Botoșani a făcut și ea un meci îngrozitor, cu o altă formație de TOP, că o să ajungem să jucăm numai cu forțe mondiale și noi o să rămânem cu băiatu ăla de la Cojasca. Shkendija, echipa la care stai aproape un minut să-i notezi numele corect, i-a făcut pe botoșăneni să spună „Adio Mourinho”, cu om în plus 30 de minute și cu șansa de egalare 88 de minute.

Pe mai departe, rămâne de văzut cu ce mentalitate ne vom alege: cea propusă de nea Mihai, care și-a scos magicienii campioni intergalactici după ce au bătut Topola sau cu cea a lui Mirel Rădoi, care nu a renunțat la fotbalul românesc și e gata să le bage mințile în cap tuturor cunoscătorilor intergalactici, ce se bucură la o victorie cu, vorba craiovenilor „niște desculți”.

În 3 minute poți să vezi și: E oficial: Mihai Popescu a semnat!

Încă un transfer de la Viitorul: Louis Munteanu, gata să semneze!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0