14.5 C
Craiova
duminică, iunie 4, 2023

Un salariat din Dolj cară în spate 4,38 persoane! Rămânem numărul 1 la șomaj și suntem pe podium la morți

Potrivit ultimelor date statistice nu ne rămâne decât să vă sfătuim să vă cărați cât mai repede din Dolj. Nu prea e de stat aici.

 

Șefa de la Statistică le-a pasat celor de la Prefectură, care au deviat mai departe spre presă ultimele date referitoare la județ. Noi am zis să analizăm și să prezentăm ce e mai interesant ori intrigant.

„În perioada de tranziţie populaţia judeţului Dolj a scăzut an de an datorită atât sporului natural negativ cât şi migraţiei externe”, așa începe unul dintre capitole, anume Starea Socială.

La începutul anului, în județ erau 697.374 locuitori. La jumătatea anului se înregistrară 129.416 salariați. Salariații sunt ăia de produc sau oferă servicii. Salariații ăștia fac economia să miște pentru nesalariați, adică pentru copii, asistați sociali, pensionari. Făcurăm niște împărțiri pe-aici și ajunserăm la concluzia că un salariat duce în spate încă 4,38 persoane din categoriile de mai sus.

Unde lucrează acești salariați? Din total, 87982 (68,0%) salariaţi sunt în servicii, 38196 (29,5%) salariaţi în industrie şi construcţii şi 3238 (2,5%) salariaţi în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit.

Trebuie să aibă niște salarii nesimțite de pot căra încă 4,38 persoane în spinare. Iată care sunt acestea: Câştigul salarial mediu net în luna iunie 2017 a fost de 2073 lei, iar pe principalele ramuri s-au înregistrat următoarele nivele: 2161 lei în servicii, 1900 lei în industrie şi construcţii şi 1693 lei în agricultură, vânătoare şi servicii anexe.

În clasamentul judeţelor României, judeţul Dolj ocupă:

locul al 17-lea după câştigul salarial mediu net pe economie;

locul al 25-lea după câştigul salarial mediu net din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit;

locul al 23-lea după câştigul salarial mediu net din industrie şi construcţii;

locul al 14-lea după câştigul salarial mediu net din servicii.

 

 

Să trecem la una dintre categoriile pe care o cară în spate salariații, anume șomerii. Iată ce ne zice raportul: După numărul şomerilor judeţul Dolj se situează pe primul loc pe ţară. Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iunie 2017, a fost de 23452 persoane, în scădere cu 2716 persoane faţă de luna iunie 2016.

Însă avem și o veste bună pentru salariați: Judeţul Dolj în perioada 01.01.-30.06.2017 se situează în clasamentul pe ţară pe locul: al 3-lea referitor la numărul decedaţilor. Vestea e bună dacă între decedați nu se numără și salariați, pentru că altfel nu e nicio șansă ca raportul ăsta să se mai îndrepte puțin.

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles