37 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Un urolog de la SJU Craiova a refuzat să opereze un pacient

Un bărbat de 41 de ani din Craiova a stat mai bine de 6 ore pe masa de operație pentru că un medic urolog de la SJU a refuzat să-l opereze! S-a demarat o ancheta internă la Spitalul Județean de Urgență Craiova!

Un medic urolog de la SJU Craiova a refuzat să opereze un pacient pe motiv că nu există personal medical suficient. Bolnavul a stat mai bine de 6 ore pe masa de operație. Bărbatul avea o pungă de puroi inghinal. Pacientul a povestit că a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu dureri în zona genitală, iar după ce a fost investigat şi diagnosticat a fost trimis pe Secţia de Urologie pentru a fi operat de urgenţă, iar imediat a fost dus în sala de operaţie, numai că aici a stat cu dureri insuportabile timp de aproape şapte ore, potrivit jurnalulolteniei.ro

Anchetă internă la SJU Craiova

Aurel Drugă, pacientul în vârstă de 41 de ani a spus că „Am înţeles că acel bloc operator era închis până a doua zi şi l-am rugat pe domnul doctor să mă coboare până la etajul şase să mă opereze, iar dânsul a refuzat. Aveam dureri foarte mari. Domnul doctor mi-a spus că nu are cu cine să opereze”.

Conducerea Spitalului a hotărât ca abia după 6 ore să cheme un alt doctor disponibil pentru operația pacientului. Managerul unităţii medicale, Alin Demetrian, a anunţat că a demarat o anchetă în acest caz. „A refuzat să coboare un etaj mai jos, acolo unde era firesc să opereze, însă domnul doctor dorea firesc deschiderea unui bloc operator care la ora respectivă trebuia să fie închis. Nu era o intervenţie grea, dar pacientul din păcate a stat şase ore în sala de operaţie şi eu îmi cere iertare familiei. Intervenţia respectivă ar fi putut să fie făcută fără probleme cu un etaj mai jos şi vorbim aici de 16 trepte coborâte de doctorul Rizea dacă nu îşi dorea să coboare cu liftul. Astăzi am întrunit și consiliul de etică și a fost discutat cazul. Urmează să vedem ce măsuri vom lua împotriva acestui domn doctor”, a declarat Alin Demetrian.

Se pare că medicul nu este la prima abatere, iar bărbatul în vârstă de 41 de ani spune că va depune plângere la Colegiul Medicilor Dolj împotriva urologului.

Craioveancă rănită într-un accident 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles