Unde au dispărut 20.000 de elevi? În ritmul acesta în 2050 vor mai fi 5 școli în oraș

În nici zece ani, școlile din Craiova au pierdut un număr imens de copii, aproape 20.000. Iar trend-ul se menține descendent.

Datele oferite de Institutul Național de Statistică sunt, în opinia noastră, alarmante. În perioada 2007 – 2015, învățământul craiovean a rămas cu 19.115 elevi mai sărac. O scădere dramatică, care a primit drept răspuns comasarea de școli și, nimic mai mult.

Dacă acest ritm, prin absurd, s-ar menține, în anul 2050, Craiova nu ar mai avea nevoie de mai mult de cinci-șase școli pentru a-și educa bruma de elevi rămasă.

 

Primul tabel are în vedere populatia scolara, care  reprezinta totalitatea copiilor din gradinite si crese, a elevilor si studentilor cuprinsi in procesul de instruire si educare dintr-un an scolar/universitar din cadrul educatiei formale, indiferent de formele de invatamant pe care le frecventeaza (de zi, seral, cu frecventa redusa si la distanta), programul de studii si de varsta.

Cel de-al doilea tabel, ce relevă scăderea de la 72.501 la 43.464 a numărului de elevi, are în vedere ciclul preuniversitar, clasele I-XII. Se întinde pe o perioadă de 23 de ani.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *