Ce a făcut Uniunea Europeana pentru craioveni!

S-a lansat un site interactiv care le permite europenilor să vadă ce a făcut Uniunea Europeana pentru ei. Intră și tu să afli!

 

 

Județul este descris astfel: „Dolj este situat pe cursul Jiului inferior și mărginit la sud, pe 150 km, de Dunăre. Industria a cunoscut un adevărat reviriment după 2007, în special în sectorul auto, susținut de importante investiții străine. Este localizată în principal în Craiova, capitala județului, care își revendică și rolul tradițional de centru cultural al Olteniei. Podul peste Dunăre numit ‘Noua Europă’, care unește România de Bulgaria între Calafat și Vidin, este un punct strategic al județului, și parte a coridorului pan-european legând Europa de nord de Mediterana răsăriteană”.

 

Apoi vin exemplele de proiecte și inițiative sprijinite financiar de Uniunea Europeană:

Construcția podului Calafat-Vidin, deschis în 2013, a beneficiat de fonduri europene încă din perioada de pre-aderare. Pe traseul aceluiași coridor pan-european, accesul către pod pe drumul național DN56 Craiova-Calafat, a fost la rândul sau îmbunătățit, cu peste 110 milioane de lei alocați din fondul regional, iar finanțarea continuă în faza a doua a proiectului.

Același fond a susținut o serie de proiecte în Craiova pentru conservarea patrimoniului cultural. Între acestea se remarcă restaurarea Muzeului Olteniei, emblematic pentru regiune, cu 16 milioane de lei alocați, și amenajarea spațiilor publice din centrul istoric al orașului in stilul arhitectural caracteristic zonei, finanțată cu 49,3 milioane de lei. Alte proiecte au vizat îmbunătățirea infrastructurii urbane și fluidizarea traficului rutier, de exemplu construirea pasajului subteran din intersecția de la Universitate, pentru care s-au alocat 43,1 milioane de lei, și a pasajului suprateran peste intersecția de la km 0 al Craiovei, cu 34,9 milioane de lei, sau reabilitarea bulevardului Decebal-Dacia, principala cale de acces spre zonele industriale de est și vest, cu 24,2 milioane de lei alocați.

Pentru un aer mai curat in Craiova, peste 93 milioane de lei din fondurile europene au finanțat instalarea unor echipamente antipoluante la centrala electrică Craiova II.

 

Mai multe poți să citești aici!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *