fbpx

Praf în apărare, pulbere-n atac!

Cam așa se vede Universitatea lui Rotaru după ultimele două meciuri de pregătire, fără investiții în defensivă și în centrul liniei de atac.

După o victorie scurtă cu Eintracht Braunschweig, echipă germană din liga a treia, în startul pregătirilor, Universitatea a pierdut următoarele două amicale din Antalya: 0-1 cu FC Aarau, locul 7 în liga a doua elvețiană, și 1-3 cu Pogon, locul 3 din prima ligă poloneză. Echipa lui Rotaru și Papură se călește cu eșecuri pe pământ turcesc, având obiectiv câștigarea campionatului, impus odată cu venirea lui Pițurcă, asumat prin vocea co-președintelui Cârțu.

Categoric, rezultatele din meciurile test contează mai puțin, trebuie trecute în plan secund. Deși, spre exemplu, pe vremea lui Mulțescu, alb-albaștrii băteau Zenit St. Petersburg, condus atunci de Mircea Lucescu, victorie ce a dat un boost moral jucătorilor. Mai importante sunt acumulările fizice, precum și ideile tehnico –tactice implementate. În meciurile cu Aarau și Pogon însă, în afara unui heirupism, nu s-a văzut mai nimic. Nu tu strategie de joc, idei tactice, trasee prin care să se aducă mingea repede în treimea adversă, automatisme. Lungă și pe-a doua, ori de câte ori pressing-ul advers era sufocant.

Fix ca în perioada Pițurcă, apărarea arată aceleași carențe, problemele din axul central sunt departe de a fi rezolvate. Atacul nu compensează în niciun fel găurile defensive, Ivan și Roman negăsind drumul spre gol.

Ce a adus nou Papură la Universitatea Craiova!

Îndepărtarea lui Pițurcă a avut ca principal efect reprimirea în lot a celor trei exilați: Pigliacelli, Martic, Mateiu, primul considerat „trădător” de suporterii organizați ai Universității. Reintegrare anunțată deja în scrisoarea lui Rotaru: „Credem totodată că jucători precum Martic, Mirko sau Mateiu, jucători ce au evoluat mai puțin sau deloc în ultima perioadă, vor aduce un plus valoric echipei”. În plus, pentru a arăta că oamenii de la birouri nu au fost deloc de acord cu Piți, i-a fost luată banderola lui Cicâldău și pusă pe braț lui Mateiu, în absența lui Bancu.

Comparativ cu perioada precedentă, când echipa era schimbată de la un meci la altul, Papură conturează deja un prim 11 al echipei lui Rotaru, chiar dacă s-a dovedit perdant în două rânduri: Pigliacelli – Martic, Cosic, Acka, Măţel – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Ivan, Roman, Mihăilă. Cu următoarele amendamente: Bălașa e suspendat pentru meciul cu Mediaș și de accea nu a fost utilizat în prima garnitură. Mățel e fundaș stânga de conjunctură, în condițiile în care Bancu și Vătăjelu sunt indisponibili. Formula încercată are un singur jucător U21, semn că din pepiniera în care Rotaru spune că investește de la 500.000 euro în sus pe sezon nu iese încă un alt jucător care să se ridice la nivelul primei echipei, devenind plauzibilă ideea unei schimbări rapide, în primele 10 minute: junior cu senior. În privința centrului ofensivei, conducătorii clubului oltean nu s-au grăbit cu un transfer de marcă, în așteptarea lui Koljic, care ar putea fi apt din februarie. Nu se știe însă pentru câte meciuri.

În 3 minute poți să citești și: Papură a dat lovitura: Regula U21 nu mai e o problemă la Craiova!

Tottenham, ultima șansă de a-l vinde pe Eriksen!

Burcea schimbă fața naționalei: handbaliste debutante și reveniri sonore!

Ioniță, departe de Rapid! Pancu: „Suntem o echipă omogenă”

Rapid și Astra nu se bagă: Ioniță va ajunge în Liga a 3-a!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Praf în apărare, pulbere-n atac!
Article Name
Praf în apărare, pulbere-n atac!
Description
Cam așa se vede Universitatea lui Rotaru după ultimele două meciuri de pregătire, fără investiții în defensivă și în centrul liniei de atac.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0