13.4 C
Craiova
miercuri, octombrie 4, 2023

Buget de titlu! Reteta financiara excelenta a Universitatii Craiova!

Universitatea Craiova știe ce buget va avea pentru stagiunea 2018/2019. Formația olteană începe ușor, dar sigur, să fie pe plus.

 

Câștigarea Cupei României și clasarea pe poziția a treia a ierarhiei din Liga 1 au fost realizările celor de la Universitatea Craiova în sezonul recent închis. Acestea nu se traduc doar printr-o creștere exponențială a orgoliului oltenesc, dat fiind că astfel de realizări trebuie căutate cu mai bine de două decenii în urmă, ci și prin câștiguri financiare pentru formația din Bănie.

 

Bugetul unui club din Liga 1 este format din: drepturile TV, vânzarea de bilete și abonamente, sponsorizări și vânzarea de produse cu însemnele clubului, alături din bani din transferuri. Plus bani din participarea în competițiile europene.

 

Să le luăm pe rând: Universitatea Craiova a încheiat pe poziția a treia a clasamentului, astfel încât va beneficia de 3,3 milioane de euro din drepturi TV, potrivit contractului parafat de LPF cu deținătorul de drepturi TV.

 

Ce bani vin din bilete și abonamente? Clubul se așteaptă la minim 2 milioane de euro, potrivit lui Marcel Popescu. Pentru sezonul 2018-2019 bugetul este structurat. Dar nu pot spune cât la sută din el îl vor reprezenta biletele și abonamentele vândute. În campionatul care s-a încheiat meciurile au fost majoritatea aproape de sold-out. Sperăm că așa va fi și în noul sezon. Având în vedere că la fiecare meci previzionăm încasări de 90-110 mii de euro și avem 13 partide în sezonul regulat, plus 5 în play-off, plus partidele din cupele europene apreciem că vom încasa cel puțin 2 milioane de euro. Ce vine din zona sponsorizări, din drepturile TV, și din zona transferurilor e o altă poveste. Nu pot da încă cifre exacte pentru că dimensiunea bugetului este în funcție și de parcursul nostru european”, zice conducătorul celor de la Universitatea Craiova.

 

Deci: 3,3 cu 2 milioane, doar din drepturi TV și abonamente vândute și Craiova are un buget de peste 5 milioane de euro pentru sezonul de vine. La bani siguri se adaugă și cei din sponsorizări și vânzarea produselor cu însemnele clubului. Din surse demne de cea mai mare încredere știm că acestea depășesc cu puțin milionul de euro. Deci: 6,5 milioane de euro. (continuarea AICI)

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles