Craiova intră in lupta pentru titlu! Există viață după Mitriță!

Universitatea Craiova a câștigat italienește duelul cu CFR Cluj și s-a apropiat la 5 puncte de lider. 3 când se înjumătățesc.

Universitatea Craiova – CFR Cluj    2-0

A marcat: Cristea 14, Koljic 78

Craiova: Pigliacelli – Martic, Tiago, Kelic, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Meza Colli (61 Bărbuț), Cristea (74 Nuno Rocha), Mihăilă (83 Fedele) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia

Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Lang, Camora – Ioniță (61 Petrila), Dokovic, Cullio – Păun (72 Costache), Omrani, Deac. Antrenor: Toni Conceicao

Arbitri: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe

Foame de fotbal în Oltenia! 27.000 de suflete alb-albastre, hămesite de glorie și mărire, au luat drumul Templului lor. Fiindcă era duminică, deci sărbătoare. Știau că Alex Mitriță doar îi va pune banderola pe braț lui Bancu, va da lovitura de start, apoi se va alătura lor în tribune pentru a susține echipa. Că nu-i va mai încânta așa cum a făcut-o pe parcursul unui an întreg cu golurile și fantezia sa rar întâlnită, neînchipuită. E greu și pentru suporteri să-și închipuie echipa fără Piticul ei Atomic, craioveanul favorit. E greu și pentru Devis Mangia, noroc că mai are un oltean în teren, să ducă spiritul mai departe.

Craiova – CFR Cluj 2-0! Oltenii relanseaza campionatul!

Craiova începe prea temător, iar Omrani izbește plasa laterală în secunda 42. Alb-albaștrii sunt presați de campioni, dar reacționează până să se împlinească sfertul academic:Mihăilă demarează pe stânga, intră în careu și pasează inteligent, în urmă, pentru Cristea, iar veteranul din ofensiva olteană nu iartă: Craiova are 1-0. Ardelenii preiau controlul, domină întreaga repriză, dar fără nici un efect pe tabelă. La pauză, trupa lui Mangia, care a dus pragmatismul la rang de artă, intră în avantaj.

În startul părții secunde, suprinzător, Craiova iese din carapace. Pornește peste adversar partea a doua. Treptat stinge focul ofensiv, dar nici adversarul nu mai are reacție. Cu 12 minute înainte de final, Elvir Koljic, deschis perfect de Pigliacelli, îl lobează pe Arlauskis! E 2-0! Iar Craiova obține matematic calificarea în play-off. Oltenii sar peste FCSB în clasament și se apropie de primul loc, mai au 5 puncte acum, 3 dacă s-ar înjumătăți de pe-acum.

Te poate tenta: Oltenii vor să se întărească de la TSKA Sofia!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *