21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

Universitatea Craiova este pe punctul de a da un nou tun în mercato!

Oltenii au dat peste o comoară. Cu o investiție făcută în urmă cu 6 luni pot să-și asigure jumătate din bugetul pentru campionatul de vine.

 

Universitatea Craiova devine un business profitabil. Vin bani din bilete, din drepturile TV (3,3 milioane de euro pentru clasarea pe locul 3) și an de an oltenii reușesc un super-transfer. În iarna lui 2016, Bogdan Vătăjelu, adus cu 250.000 euro de la Metalul Reșița, era vândut la Sparta Praga cu 1,4 milioane de euro. În vara anului trecut, Andrei Ivan a semnat cu FC Krasnodar. În schimbul lui, rușii au vărsat în vistieria oltenilor 4 milioane de euro.

 

Clubul craiovean este la un pas de o nouă lovitură în mercato, după ce belgienii de la Gent l-au luat în vizor pe Alexandru Mitriță, cel mai în formă alb-albastru din play-off. Potrivit digisport.ro, formația care a încheiat sezonul pe locul 4 în Belgia își va trimite emisarii la finala Cupei României pentru a negocia deja mutarea atacantului de 23 de ani.

 

Mitriță a fost împumutat în vară de la Pescara, iar la finalul lui decembrie a fost cumpărat definitiv de Craiova cu 700.000 euro. A fost unul dintre artizanii sezonului bun reușit de juveți, cu 14 goluri și 3 pase decisive contribuind substanțial la ascensiunea echipei pe locul 3 și la calificarea în Cupa României. Alex Mitriță, cu 5 reușite, a fost golgheterul play-off-ului din Liga 1.

 

Evoluțiile entuziasmante, fiind meciuri în care a cărat la propriu echipa după el, au făcut ca estimările specialiștilor în transferuri să-i crească prețul, fiind evaluat de transfermarkt.de la 1,2 milioane de euro. Nu este exclus ca și alte cluburi să intre în licitația pentru unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei din acest sezon, iar prețul său să explodeze.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles