14.6 C
Craiova
luni, martie 27, 2023

Se întâmplă la Universitatea din Craiova: 5.60 la BAC la română, student la litere!

La cum avansează lucrurile ne permitem un pronostic: în 5 ani, Facultatea de Litere din cadrul Universității din Craiova va condiționa admiterea de scrierea cu majuscule.

Din ciclul: în ce hal a ajuns Universitatea din Craiova. Continuăm seria despre nivelul admiterii la instituția de învățământ superior din Bănie, care se prezintă pe pagina oficială ca fiind undeva printre elite. În fapt, situația nu pare doar disperată, ci a ajuns tragi-comică.

Luna trecută a avut loc sesiunea de admitere la facultățile din cadrul Universității din Craiova (în fapt o depunere de dosare a persoanelor care au luat BAC-ul). Între ele și la cea de litere, care la specializarea Limba și literatura engleză, o limbă și literatură modernă (franceză, spaniolă, germană, italiană) / limba și literatura latină a pus la bătaie 52 de locuri la buget. Concurența a fost sub unu pe loc, având în vedere că s-au înscris să le ocupe 49 de oameni.

Lipsa de interes pentru specializarea cu pricina a dus la o situație absolut incredibilă: peste 20% din cei intrați au luat sub 7 la Bac la limba română, unul dintre ei chiar 5.60. Adică habar nu au de Agamiță Dandanache ori coana Joițica, dar vor deveni specialiști în literatura elisabetană, în cea carolingiană, augustiniană și victoriană. Îi vor juca pe degete pe William Shakespeare, John Milton, Alexander Pope ori Lordul Byron. În plus, vor da în dublaj, urmând a deveni specialiști, probabil viitori profesori și profesioniști și în a doua limbă și literatură modernă.

În 3 minute poți să vezi și: Universitatea din Craiova va șlefui politologi și filosofi cu 5 la BAC la română!

4 craioveni au făcut scandal pe o terasă din Mamaia!

loading...

Ce zodii au cei mai bogați oameni din lume!

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles