fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

USR PLUS Dolj: „Bugetul Craiovei – un ping pong între PNL și PSD – între incompetență și rea-voință”

„0 lei pentru Craiova” și un val de reacții după ce Guvernul a împărțit banii din Fondul de Rezervă!

Craiova nu a primit bani din Fondul de Rezervă al Guvernului. Lia Olguța Vasilescu s-a arătat extrem de deranjată de această decizie, urmând mai multe clinciuri între primarul orașului și liderii PNL, care critică edilul pentru felul în care a făcut administrație în municipiu.

USR PLUS Dolj a subliniat același aspect, legat de felul în care s-au făcut investiții în Craiova, dar nu a scăpat nici Florin Cîțu.

Bugetul Craiovei – un ping pong între PNL și PSD – între incompetență și rea-voință. Nu mai este niciun secret faptul ca în aceste zile, defunctul guvern Cîțu a alocat printr-o Hotărâre de Guvern banii din Fondul de Rezervă în mod discreționar către administrațiile conduse de PNL, UDMR și PSD. Grosul a fost alocat către primarii liberali ca o formă de răsplată și pentru a plăti din “datoriile” în urma susținerii lui Cîțu pentru funcția de președinte în cadrul congresului PNL. Având în vedere configurația politică a Craiovei, orașul nostru a fost sărit din schemă și nu va primi niciun leu din Fondul de Rezervă al Guvernului. Astfel, se pare că primăria va fi nevoită să reducă și mai mult deja modestul buget alocat investițiilor pentru a nu intra în imposibilitate de plată. Totuși, cum s-a ajuns aici ? Pentru o analiză obiectivă, trebuie să specificăm și cum s-au cheltuit discreționar și fără criterii de prioritizare, banii craiovenilor în primele 9 luni ale anului pandemic 2021. Astfel, fonduri considerabile din banii craiovenilor au mers cu dedicație și către proiecte fără utilitate pentru cetățeni, cum ar fi Festivalul International de Film Ecologist ECO Fest Romania (7 – 14 Iunie 2021), coordonat de Lavinia Sandru, o apropiata a administrației PSD (400.000 de lei). Asta în timp ce angajații din instituțiile de cultură din Craiova erau în șomaj tehnic cu contractele individuale de muncă suspendate și primeau o indemnizație de 75% din salariul de baza. O alta risipă de bani este achiziția gardului ornamental şi bordurat pentru împrejmuirea spațiile verzi, în valoare de 1.800.000 lei. În final, rămâne o singura întrebare: De ce s-a ajuns aici ? Nu cumva rea-voința guvernului Cîțu și pentru că Primăria Craiova s-a jucat într-un mod iresponsabil cu banii craiovenilor?”, este comunicatul USR PLUS Dolj.

Craiova. Pregătirile finale pentru valul 4: morga mobilă la Spitalul Județean!

Olguța contraatacă: „Marian Vasile ia 10.000 de lei pentru că participă la o ședință”

Marian Vasile: „Lia Olguța Vasilescu încercat o tentativă de manipulare a craiovenilor”

Teodor Sas: „Doamna primar panseluță să lase politica și să se apuce de administrație”

USR PLUS Dolj: „Sunt practici psd-iste, pe care le-a aplicat și Dragnea”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles