fbpx
5.5 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

Vacanța românilor în Grecia, în pericol!

3 state au interzis accesul românilor, iar alte 7 îi condiționează serios! România ultimelor 24 de ore: 555 de cazuri noi!

După valul mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus, românilor încep să li se închidă porțile către celelalte state europene. Dacă ritmul infectărilor nu se domolește, românii riscă să li se restricționeze accesul și în Grecia.

Perioada de relaxare i-a făcut pe oameni să nu mai respecte măsurile de siguranță, astfel România a ajuns pe locul patru în topul statelor europene cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori.

Țările își iau măsuri de protecție, astfel Malta, Norvegia şi Finlanda au anunțat că nu mai permit accesul cetățenilor români. Cipru a anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se certifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus, scrie adevărul.ro

La polul opus se află Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia care n-au fost atât de severe și permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare sau carantină, în funcţie de caz.

Autoritățile de la Atena ar putea interzice accesul românilor în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate în ţările de origine ale turiştilor, precum s-a întâmplat în cazul cetățenilor sârbi.

La prima vedere România ar fi mai afectată de virus decât Serbia.Conform portalului worldometers.info, la nivel mondial, cu 29.629 de cazuri şi cu 397 de noi pozitivări la ultima raportare, dar şi cu peste 30 de decese într-o singură zi, România ocupă locul 48 iar Serbia se află cu peste zece poziţii mai jos. Concret, cu 16.420 de cazuri de COVID-19, Serbia ocupă numai locul 59 în acest clasament mondial în care sunt centralizate toate datele oficiale ale pandemiei. Totodată, România are o rată de 92 de decese la un milion de locuitori, iar autorităţile sanitare din Belgrad au raportat numai 36 de decese la un milion de locuitori.

Potrivit portalului statista.com, România a ajuns pe locul patru la capitolul ratei de infectare la o sută de mii de locuitori în numai câteva zile. Pe 2 iulie, ţara noastră ocupa numai locul 28, dar explozia de infectări, în jur de 400 de noi pozitivări pe zi, ne-a adus pe o poziţie fruntaşă.

Faptul că românii sunt turiști loiali ai Greeciei, dar și pentru că România face parte din Uniunea Europeană ar putea clădi un motiv pentru care Grecia să fie mai indulgentă cu noi.În jur de 20% din Produsul Intern Brut (PIB) provine din turism, iar numărul românilor care vizitează Grecia în fiecare an este unul important. În anul 2018, de exemplu, aproape 1,4 milioane de turişti din România şi-au făcut vacanţele în Grecia. De altfel, românii au ocupat un loc şapte într-un clasament pe naţiuni al celor care au vizitat Grecia. Deloc de neglijat, conform estimărilor, românii lasă în vacanţele lor în Grecia peste o jumătate de miliard de euro, în fiecare an.

În 3 minute poți să vezi și: Născuți marcatori în aceeași zi!Bergodi, fără doi jucători în meciul cu FCSB!

Top 5 cele mai râvnite femei ale zodiacului

#sieusuntselly Situație alarmantă privind abandonul școlar în România!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles