13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Primele două doze au fost degeaba! Dacă n-ai booster-ul, n-ai nimic!

- Advertisement -

2022 ar putea fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”!

La 1 februarie, expiră certificatul digital de călătorie în UE pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, vineri, într-o conferință de presă la Vălenii de Munte, că este vorba despre o decizie a Comisiei Europene adoptată în 21 decembrie, care a fost comunicată statelor membre și care se aplică pentru certificatul verde folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană.

„E o decizie a Comisiei Europene adoptată pe 21 decembrie, în care se comunică statelor membre că certificatul de călătorie e valabil după încheierea schemei de vaccinare 270 de zile, iar doza booster prelungește pe termen nedefinit valabilitatea acestuia. (…) Dacă vrei să circuli în spațiul UE, respecți regulile de circulație din spațiul UE. Faptul că există o uniformizare la nivel european e un lucru bun”, a precizat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă regula se va aplica și în cazul utilizării certificatului verde în România, pentru intrarea în instituții și în alte spații publice, ministrul Sănătății a răspuns: „E o decizie de sănătate publică pe care o vom discuta la nivelul Guvernului și CNSU în funcție de contextul epidemiologic de moment”.

Este o directivă europeană, explică Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”, notează g4media.ro.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”. Alexandru Rafila a precizat că și-a făcut și el doza booster pentru că depășea acest interval de 9 luni de la doza a doua.

Foto: Ziarul Sănătatea

A murit Louie Anderson, personajul urmărit de generații întregi!

Transportul în comun ar putea fi gratuit pentru toți craiovenii, vinerea!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles