fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Vaccinul Moderna, leacul salvator: Promite protecție de până la câțiva ani!

După ce au uimit lumea, anul trecut, venind cu un vaccin împotriva bolii în doar câteva săptămâni, Moderna primește acum aprobarea!

Chiar dacă nu sunt destule date pentru a face o analiză definitivă a situației, directorul executiv a declarat joi, că Vaccinul Moderna COVID-19 mRNA va oferi probabil protecție de până la câțiva ani, notează Reuters. După ce a uimit lumea, anul trecut, venind cu un vaccin împotriva bolii provocate de COVID-19 în doar câteva săptămâni, compania biotehnologică din SUA, a primit miercuri aprobarea din partea Comisiei Europene.

Având în vedere dezvoltarea vaccinurilor și farmacovigilența necesită de obicei ani, durata de protecție a vaccinurilor COVID-19 este o întrebare persistentă pentru oamenii de știință și autoritățile de reglementare.

,,Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două este, cred, în afara ferestrei”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF. „Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet (…) Credem că va exista protecție potențială pentru câțiva ani.”

Compania sa este pe cale să demonstreze că vaccinul va fi, de asemenea, eficient împotriva variantelor de coronavirus observate în Marea Britanie și Africa de Sud, a adăugat Bancel. Oamenii de știință au spus că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui să fie la fel de eficiente împotriva ambelor variante.

Foto: Digi24.ro

Cum s-a schimbat odată pentru totdeauna Craiova, vechiul oraş al banului Olteniei!

Rotaru îi încurcă un transfer lui Becali: „Mi-a spus că îi dă Craiova mai mult”

Horoscop 8 ianuarie 2021: Norocul îți bate la ușă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles