fbpx

A fost validat referendumul pe justiție

După toate obiecțiile aduse în urma votului din 26 mai, Curtea Constituțională a României a validat, joi, referendumul pe justiție și a respins cele 5 contestații .

Votul judecătorilor CCR a fost unanim, acesta fiind validat, toți considerând că referendumul a îndeplinit toate condiţiile constituţionale.

Referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis au avut parte de cinci contestații referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea a referendumului. Acestea au fost respinse de CCR, care a constatat că procedura a fost corectă.

În viitorul apropiat va fi depus la Parlament un proiect legislativ de revizuire a Constituţiei, bazat pe rezultatul referendumului. Un proiect de de acest gen a fost deja anunţat de PSD şi ALDE.

După ce datele finale au fost centralizate de BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanţi, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. Și în cazul întrebării privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

În 3 minute poți să citeși și: A ajuns în arest după ce și-a lovit soția cu toporul

 Cum se împacă Legea datelor personale cu notele făcute publice

 Lovită în cap cu un topor de către soț

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cristina Plesoianu

Latest posts by Cristina Plesoianu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0