21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

VAR-ul și bucuria fotbaliștilor după ce marchează!

La această ediție de Cupă Mondială, arbitrajul video și-a pus amprenta asupra fotbalului, dar și a fotbaliștilor. După cum s-a văzut, la majoritatea meciurilor a fost câte o fază care să-i pună probleme arbitrului de la centrul terenului, iar acesta să apeleze la VAR.

Din păcate pentru spectaculozitate, spontaneitate și pentru bucuria jucătorilor, acest tip de arbitraj își pune amprenta într-un mod destul de dubios. Pe lângă faptul că partidele încep să fie prelungite cu 7-8 minute, fotbaliștii, dar și spectatorii au uitat să se mai bucure. Toți e uită prima dată la arbitrii și așteaptă să vadă dacă nu cumva se poate anula golul, cu ajutorul video arbitrajului.

Da, VAR-ul ajută în cazul în care o fază este foarte complicată, dar încurcă în momentul în care aproape că îți ia bucuria unui gol. Cum se mai poate bucura un jucător care înscrie, dacă știe că arbitrul mai are de verificat totuși și imaginile video. Dacă facem un exercițiu de imaginație, Germania a fost trimisă acasă de Coreea de Sud, rezultat provenit din două goluri date după minutul 90. Coreeni au înscris primul gol în minutul 90+3, iar arbitrul îl anulase inițial pe motiv de ofsaid. Abia după ce s-a verificat arbitrajul video, iar golul a fost validat, marcatorul golului, Kim Young- Gown a putut să sărbătorească reușita alături de colegii săi.

Se pare că felul în care se bucură fotbaliștii s-a schimbat. În clipul video la care est atașat articolul puteți observa diferite moduri de a sărbătorii o reușită. Comentăm împreună pe Facebook.

Sursă foto: fifa.com
Citește și:Ce gol a dat Răzvan Popa la antrenament!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles