17.3 C
Craiova
joi, mai 23, 2024

Verilor, în curțile noastre crește elixirul tinereții! Vezi ce proprietăți are prazul, simbolul Olteniei!

Când nea Mărin, milionarul, își deschidea diplomatul din interiorul lui țâșnea un mănunchi de praz. Și nu era întâmplător, pentru că prazul are proprietăți absolut miraculoase.

 

Nu nea Mărin l-a descoperit. Cercetătorii au confirmat că însuși împăratul Nero mânca praz la fiecare masă, de unde i s-a tras și porecla „prazofagul”.

Faraonul Keops oferea celor mai buni soldați drept recompensă câte un praz.

Și, nu doar noi, oltenii, avem drept simbol prazul, ci și Țara Galilor, care l-a adoptat ca emblemă a statului. Legenda spune că Sfântul David le-a cerut soldaților galezi să poate atârnat de coifuri câte un praz, pentru a fi recunoscuți în bătălie.

 

Dar gata cu miturile. Să trecem la lucruri la fel de serioase: care sunt beneficiile prazului.

 

Sucul de praz, leac băbesc

 

Dimineața, pe stomacul gol, câte un pahar de suc de praz. Bun pentru diabetici, iar ușor încălzit, e laxativul perfect. Reumatismul, guta, arteroscleroza sunt și ele rezolvate.

 

Numai bun de pus pe rană

 

Praz cu miere amestecate, în cantități egale, formează un unguent extrem de folositor pentru răni deschise, arsuri, tăieturi sau înțepături. Pentru că e antiseptic și antiinflamator.

 

Adio cancer ovarian

 

Studii recente au arătat că femeile care au o alimentație bogată în praz beneficiază de antioxidantul denumit camferol, ceea ce le conferă protecție contra cancerului ovarian.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles