fbpx

Veşti bune: Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească românii pentru a beneficia de trei luni de şomaj în plus

Persoanele care îşi vor pierde locul de muncă pe parcursul anului 2020 vor beneficia de trei indemnizaţii suplimentare de şomaj, potrivit nui proiect de lege care a ajuns la Senat.

Măsura menţionată mai sus a fost proiectată cu intenţia de a oferi protecţie celor care, din motive independente de ei, rămân fără serviciu, potrivit stiripesurse.ro

La nivel european, apar primele seme ale recesiunii, astfel încât mai mulţi angajatori reduc personalul sau întrerup activitatea companiei.Astfel, cei ce sunt concediaţi din motive ce nu ţin de ei (falimentul firmei, concedieri colective etc.) până în ultima zi a lui 2020 vor primi trei indemnizaţii de şomaj în plus faţă de cât au dreptul legal, potrivit avocatnet.ro.

Potrivit Legii nr. 76/2002, actul normativ ce stabileşte cadrul legal pentru şomaj, indemnizaţia se acordă în funcţie de stagiul de cotizare al solicitantului. Astfel, indemnizaţia se acordă:

– timp de şase luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de minimum un an;

– timp de nouă luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de minimum cinci ani;

– timp de 12 luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare mai mare de zece ani.

Potrivit legislaţiei în vigoare, sunt consideraţi şomeri şi absolvenţii în vârstă de cel puţin 16 ani, care nu s-au putut angaja într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire. Aceştia pot obţine indemnizaţia de şomaj chiar dacă nu au un stagiu de cotizare minim.

În 3 minute poți să vezi și:  Adriana Trandafir: „M-am gândit să renunț la viață!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0