37 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Victor Pițurcă, selecționer în locul lui Edi Iordănescu: „Este absolut senzațional”

Edi Iordănescu îi conduce pe tricolori la EURO, apoi îi poate lăsa naționala lui Victor Pițurcă, un selecționer de meserie!

România merge la EURO sub comanda lui Edi Iordănescu, un selecționer care a avut pare de multe critici de când este pe banca naționalei. Tehnicianul nu e încă hotărât dacă va continua pe banca tricolorilor. Totuși, FRF ar avea variante de înlocuitori. Mircea Lucescu este liber de contract, la fel și Marius Șumudică. Pe lângă aceștia, Răzvan Raț vine cu o altă variantă. El consideră că Victor Pițurcă este antrenorul ideal pentru această poziție.

Victor Pițurcă, selecționer în locul lui Edi Iordănescu

„(n.r: Edi Iordănescu ezită să spună dacă va rămâne sau nu va rămâne) Foarte bine. (n.r: Eşti preşedintele Federaţiei şi ai de ales din tot ce vezi ca antrenori români în momentul acesta. Cine este selecţionerul echipei naţionale?) E foarte complicat să îţi dau un răspuns. De ce? Pentru că eu consider că a fi selecţioner e o meserie, a fi antrenor de club este o altă meserie. Chiar dacă fac teoretic acelaşi lucru.

Sunt două joburi diferite. Dacă te uiţi la antrenori care performează la echipa de club, asta nu e valabil la echipa naţională. Vă dau un singur exemplu: Piţurcă. A demonstrat de-a lungul timpului că este un foarte bun selecţioner. Nu a performat foarte tare în ceea ce înseamnă partea de club. Puteţi să vă uitaţi. Dar ca selecţioner, pentru mine, este absolut senzaţional”, a declarat Răzvan Raț, conform Antena Sport.

Victor Pițurcă s-ar întoarce

Victor Pițurcă a explicat că nu a luat în calcul ideea de a fi înlocuitorul lui Edi Iordănescu. El se mândrește cu performanțele pe care le-a făcut, în trecut, ca selecționer. Acesta și-a dorit mereu să facă treabă bună și la o echipă de club, să ajungă în Liga Campionilor. Nu a avut condițiile necesare pentru a atinge un astfel de nivel.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles