fbpx

VIDEO. A murit pe patul de spital. „Ne spui că e bine şi apoi că a murit”

Scandal la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ştefan“ din Rovinari, județul Gorj! Nu este primul caz de acest gen!

Un nou scandal a avut loc la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ştefan“ din Rovinari, județul Gorj. Nu este prima dată când un om moare, iar medicii sunt acuzați de indiferență. Polițiștii gorjeni au deschis dosar penal după ce o pacientă de 57 de ani a decedat. Rudele femeii acuză medicii de nepăsare și susțin că unii din medicii de gardă nici nu s-a ridicat de pe scaun pentru a-i acorda pacientei primul ajutor. Pacienta a fost adusă la spital cu dureri în piept şi glicemie ridicată. După aproape două ore, aceasta a murit.

”Să ne spună și nouă cineva de ce a murit”

Femeia care a murit la spital era din localitatea gorjeană Telești. Ginerele decedatei acuză medicii spitalului că nu și-au făcut treaba.  „Am dus-o pe soacra mea la spital. Avea dureri în piept şi nu putea să respire. A fost dusă cu ambulanţa la spital. Am sunat la 112. Noi când am ajuns, ne-au spus că i s-a înrăutăţit starea pe maşină, că ar fi intrat în stop cardio-respirator sau ceva de genul. I-au pus aparate, numai că acei medici, în loc să fie mai cooperanţi, stăteau şi gândeau unde să o trimită, dacă pot să o trimită, să dea telefoane, că nu o primeşte acolo, până au făcut hârtiile i-a fost din ce în ce mai rău. I-au luat glicemia, într-adevăr a avut-o puţin mare de acasă, avea 320. Nu ştim ce tratamente i-au făcut. A venit şi Poliţia. Au fost doi doctori, un domn doctor şi o domnişoară la care a mai murit un om în urmă cu câteva luni”, a declarat Cosmin Cornoiu, ginerele femeii, potrivit Mediafax.

La rândul ei, fiica femeii decedate, acuză doctorul de gardă. „Când v-a spus unchiul meu că i-a venit rău, că trage să moară, atunci vă ridicarăţi de pe scaun. Dădeaţi telefoane, că nu ştiaţi. Vrem şi noi o explicaţie! Să ne spună şi nouă doamna de ce a murit şi ce se întâmplă”, i-a reproşat medicului fiica pacientei decedate. Cadrul medical acuzat i-a răspuns: „Doamnă, aţi adus-o destul de grav, cu un grad de comă de gradul I. Am venit la patul doamnei să o examinez?”. Toată scena a fost filmată cu telefonul mobil.

Ginerele femeii a adăugat „Noi am spus că îi e rău şi că vomită şi doctorul spunea «lasă, că îşi revine». Stătea acolo liniştit domnul doctor. Puteau să ne spună direct să mergem în altă parte. Am cerut imediat informaţii. Am şi filmat. Vrem să se facă dreptate. Nepăsarea aceasta, stai să te rogi de ei să îţi facă ceva. Când îi vezi că te privesc de deasupra şi spun că ştiu ei ce au de făcut, asta mă deranjează. Decesul a fost anunţat la 21.45, noi am dus-o pe la 19.30-20.00. Până s-au hotărât ce să facă, demersurile, până au făcut hârtiile, a trecut o oră şi ceva. Dacă vezi că nu e de competenţa ta, trimite-o mai departe. Nu ne spui că e bine şi apoi că a murit” , potrivit Pandurul.

Femeia bolnavă a fost adusa la spital ”pe picioarele ei”, după cum susține fiica acesteia.  „Am adus-o pe picioare. Un om pe picioare nu vine în comă. Eu când am intrat aici, dumneavoastră nu aţi făcut decât acte şi nu aţi ştiut nici măcar unde să o trimiteţi”, a explicat tânăra.

Reprezentanții spitalului susțin că și-au făcut treaba. „Doctorii şi-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în acelaşi timp şi cu toată presiunea, că au fost înjuraţi şi făcuţi în toate felurile, ei şi-au făcut treaba. Noi, aici, ne dăm sufletul pentru pacienţi”, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari, conform Pandurul. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. Nu este prima dată când un pacient moare. În luna iulie 2018, un alt pacient a murit pe o bancă de lângă Spitalul Orăşenesc Rovinari, după ce cadrele medicale au refuzat să se deplaseze câţiva paşi.

 

 

Sursa video – Adevărul

 

Citește și VIDEO. Scandal la SJU Craiova. Amendat în sala de operație

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0