fbpx
7 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

VIDEO! Experiența unui medic cu vaccinul anti-COVID: De ce nu vrei să-ți dorești asta

Despre apariția reacțiilor adverse, diferența dintre risc și beneficiu și reticența când vine vorba de vaccinul COVID-19

- Advertisement -
- Advertisement -

De ce oamenii sunt reticenți sau refuză absolut orice discuție când vine vorba de vaccinul anti-COVID? Vaccinul, în sine, nu este decât o înțepătură în mușchi, în urma căruia după ce a fost administrat va fi nevoie ca pacientul să stea 15 minute sub supraveghere. Cu toate că, pe internet se găsesc o mulțime de motive contra vaccinului, e bine să știm că există, de altfel, și destule beneficii ale inoculării.

În primul rând, dacă ești alergic la unele din substanțele care se regăsesc în vaccinul anti-COVID este evident că nu ți se va administra sau dacă faci o reacție alergică la prima doză, clar nu o vei mai primi pe a doua. În cazul în care ești alergic la praf de casă, păr de pisică, polen de graminee sau oricare tip de alergen poți să te vaccinezi, însă vei fi ținut sub supraveghere în cazul apariției unor reacții alergice severe, de tipul șocului anafilactic, acesta debutând în primele minute de la contactul cu alergenul.

Alt motiv pentru care oamenii privesc cu scepticism vaccinul sunt reacțiile adverse, de cele mai multe ori fiind minore și având grad de apariție destul de scăzut. Însă e bine de știut că s-au întâlnit și reacții de tipul slăbiciunii musculare la nivelul feței dezvoltându-se până la paralizie facială, însă medicii au susținut că acestea s-au rezolvat ulterior. ,,Tot timpul trebuie să calculăm riscul și beneficiul și este clar că aici beneficiul este mult mai mare decât riscurile pe care le avem.”, spune Dr Paul Oarga.

Vaccinul este creat după tehnologia ARN-ului mesager, nefiind una relativ nouă deoarece a fost introdusă pentru prima dată în celulele de șoarece în anul 1990, deci de 30 de ani se tot cercetează acest tip de vaccin. Molecula de ARN mesager este foarte sigură. Odată ajunsă în corp se degradează foarte repede undeva la câteva ore după ce a ajuns în mediul intracelular, urmând ca mai apoi să fie degradată de metabolismul celular.,,În privința aceasta este foarte sigură, deși nu avem deocamdată toate răspunsurile pentru că Autoritatea Europeană a Medicamentelor a impus anumite condiții de tipul informării asupra reacțiilor adverse”, a mai spus medicul.

Fără câini și pisici în apartament! Decizia e la vecini!

Mâncare aproape pe gratis la cantina Parlamentului Romaniei!

Râul Jiu, braconat la început de an!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles