-3.9 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

VIDEO! Experiment Dolj: Infrastructura rutieră un real pericol, cea feroviară o pierdere de timp

„Lucrări nesemnalizate corespunzător, diferențe mari de elevație, adevărate capcane pentru șoferi în condiții de noapte ori de vizibilitate scăzută”

Mădălin Chipirlin, președintele asociației Legal Drive, a făcut un experiment cu scopul de a scoate în evidență avantajele și dezavantajele infrastructurii rutiere, respectiv celei feroviare din Dolj. Acesta a ales trenul R9137 ce circula pe ruta Craiova – Calafat. „Am încercat să îl prindem folosind un autoturism în următoarele stații : Segarcea, Băilești și Calafat. 107 km pe calea ferata în 3h și 20 minute, atât face trenul R9137 pe ruta Craiova – Calafat / Calafat – Craiova în anul 2021”, a scris acesta pe Facebook. Potrivit lui Mădălin, rezultatele sunt efectiv șocante, stațiile sunt parcă desprinse dintr-un platou de film în care urmează să fie filmate secvențele unui manual de război.

Pe infrastructura rutieră, a tranzitat sectorul de drum județean 561 aflat în lucru, pe raza comunelor Giurgita, Urzica Mare, Urzicuța, Afumați, Boureni, Băilești: „Efectiv îmi va trimite autoturismul în service (lucrări nesemnalizate corespunzător, diferențe mari de elevație, adevărate capcane pentru șoferi în condiții de noapte ori de vizibilitate scăzută)”, a adăugat acesta.

VIDEO AICI

Întrebat cum vede el lucrurile începand de la problemele pe care le-a întâmpinat când a creat experimentul și până la soluțiile pe care le-a găsit, Mădălin a declarat pentru 3minute că: „Lipsa investițiilor își spune cuvântul, atât în infrastructură rutieră cât și în infrastructura feroviara. Din anul 2012 sunt anunțate ample investiții pentru reabilitarea tronsonului de cale ferata pe ruta Craiova – Calafat, care sa nu uităm odată cu deschiderea podului Calafat – Vidin, ar putea fi un mod rapid de transport către Sofia. Schimbarea trebuie sa vină de la cei care sunt în punctele de conducere, trebuie sa accepte realitatea în primul rand și sa nu mai încerce cosmetizarea acesteia prin ședințe foto pe șantiere peste care de mâine se așterne praful.
Atât timp cât fondurile există și sunt alocate pentru rezolvarea acestor probleme, cred ca este vorba de o nepăsare pe care autoritățile o aplica de la an la an.

Prin experimentul nostru, am încercat sa evidențiem 2 principale aspecte, cei care sunt nevoiți sa facă naveta pe această ruta, sunt vitregiti de la condițiile decente de transport pentru anul 2021,atât pe infrastructura rutieră cât și pe infrastructura feroviară (pe raza orașului Bailesti, Segarcea), am întâlnit stații CFR in care efectiv lipsesc elemente de tocărie ori sunt abandonate (ex. foto, stația Afumați), iar aspectul general este acela că trenul pe distanta 107km o parcurge în 3 ore și 20 minute, extraordinar de mult.

Lucrurile nu sunt în direcția bună și eu personal îmi doresc condiții decente de transport pentru o țară membră UE. Schimbarea trebuie sa vina de la centru, din scaunele de decizie, pentru că și cei care aleg transportul feroviar pe aceasta rută merita atenția lor”.

Criminalul de la Arad a fost găsit! Bărbatul le-a povestit polițiștilor lucruri șocante

Bloggeri, condamnați la închisoare pentru că au mimat sexul oral în fața Catedralei

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles