27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Video! Olteni cu atitudine: au plantat flori în gropile de pe drumul Craiova – Cetate!

Când numeri gropile cu toată ființa ta pe drumul Craiova – Cetate trebuie să faci ceva: să plantezi panseluțe! Raadpfl-ul se poate implica activ.

 

Sătui să dea cu mașina în gropile de pe un drum județean, câțiva craioveni au găsit o modalitate inedită de protest. Și, în același timp, cu scop practic: să semnalizeze craterele din asfalt.  Așa a început operațiunea flori în gropi!

Primul episod al acțiunii a început pe drumul Craiova – Cetate, în zona de după podul Jiu, spre localitatea Mofleni. Craiovenii, fini cunoscători ai gropilor de pe șoseaua cu pricina, am putea spune chiar experți, opreau mașina în fiecare loc în care apărea vreun crater cunoscut și sădeau panseluțe. Băieții și-au filmat acțiunea și au publicat-o.

 

Drumul Craiova – Cetate e ca și rezolvat!

 

E și o veste bună pentru ei: DJ 552 Craiova – Cetate este prins în planul de investiții al Consiliului Județean Dolj. Drumul urmează a fi reabilitat pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o cofinanțare de doar 2% de la bugetul județului. În cadrul contractului ar urma să fie reabilitate nouă poduri, să fie refăcut sistemul de semnalizare rutieră, dar și să fie montate parapete de siguranță și plantate perdele de copaci, potrivit jurnalulolteniei.ro.

 

Și cam toți banii sunt suportați de europeni. Valoarea totală a investiţiei este de 169.355.115,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 165.434.908,36 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului). Contractul de finanțare a fost semnat în luna iunie.

Te poate interesa si: Primăria Craiova a ales: un condamnat la închisoare deschide Sărbătorile de Iarnă!

Chiloții din Filiași, cei mai scumpi din România! Cum îi vede primarul!

Comentam pe facebook

sursa foto: vremea noua

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles