VIDEO. Gorjenii care au șocat Italia. “Eram convins că ne vor ucide”

Trei tineri din comuna gorjeană Dragotești au șocat Italia după ce au atacat doi pensionari în locuința lor, doar pentru a-i jefui

Românii au spart locuința bătrânilor cu gândul că vor găsi un seif plin cu bani. Mai mult, aceștia i-au bătut și mutilat pe cei doi soți. Italienii cer pedepse exemplare pentru tinerii gorjeni. Familiile acestora din România sunt la fel de șocați ca și italienii, de faptele celor trei. Presa din Italia relatează că “românii au mers la vila unui reputat medic chirurg din oraşul Lanciano, convinşi fiind că acolo vor găsi sume mari de bani. Carlo Martelli, de 69 de ani, era acasă împreună cu soţia sa, Niva Bazzan, cei trei agresori legându-i de scaune şi torturându-i pentru a le spune unde ţin ascuns seiful cu bani”. Victimele au încercat în zadar să le explice bărbaților că nu au un astfel de seif, însă pentru a fi mai “convingător”, unul dintre agresori i-a tăiat urechea dreaptă femeii. Au furat câteva carduri şi  3.400 de euro, singurii bani pe care bătrânii îi aveau în casă. Au fugit de la locuinţa bătrânilor cu un Golf de culoare neagră şi înmatriculat în România, cu numere de Gorj, identificarea lor făcându-se astfel destul de repede.

Torturați în propria casă

Medicul chirurg Carlo Martelli a povestit presei italiene ce s-a întâmplat în noaptea respectivă. „Eram convins că ne vor ucide. Mă loveau fără oprire, apoi au adus-o pe soţia mea. Am văzut ce i-au făcut, au început să o taie, am văzut când i-au tăiat o ureche şi apoi n-am mai înţeles nimic. Eram convins că ne omoară pe amândoi. Ne-au bătut din nou, legaţi de mâini şi de picioare, ne loveau fără oprire. Urlau să le spunem unde este seiful sau ne vor tăia în bucăţi. Nu aveam seif”. Soţia medicului a suferit şi mai mult. „Dormeam în camera mea, când m-am trezit luată la palme şi aruncată la pământ. M-au legat, mi-au pus niște scotch pe gură şi imediat m-au târât în ​​camera unde era soțul meu. Avea mâinile și picioarele legate cu un cablu de calculator. Ne-au spus că ne vor tăia în bucăți mici dacă nu le spunem unde este seiful. Apoi am văzut chipul lui Carlo plin de vânătăi. M-au aşezat în faţa lui şi au început să mă taie. Îmi amintesc că nu mai ştiam ce se întâmplă cu mine, în timp ce îmi tăiau urechea dreaptă. Am simțit că soțul meu și cu mine vom muri în acea dramă care, în ferocitatea ei, părea complet ireală. Mă gândeam de ce. De ce noi? Acest lucru îmi trecea prin minte, apoi am devenit din ce în ce mai confuză, în timp ce vedeam cum mi se scurge sângele”, potrivit Pandurul.

“Suntem nevinovați”

Doi dintre agresori, cei aflați în mașină, au fost prinși imediat de carabinieri, iar cel de-al treilea a fost descoperit într-un hotel din oraș. “Suntem surprinși că suntem cercetați în această anchetă, suntem nevinovați”, sunt declarațiile celor trei arestați, declarații făcute publice prin vocea avocatului apărării, Domenico Russo, la ieșirea din Comisariatul de la Lanciano.

Autorităţile caută şi pe o româncă despre care se presupune că le oferea informaţii tâlharilor cu privire la casele pe care urmau să le jefuiască. Acum, anchetatorii cred că gorjenii sunt responsabili şi de alte furturi şi jafuri, inclusiv de o tâlhărie în care i-ar fi tăiat unui italian un deget tot pentru a-l „convinge” să le dea banii, conform Pandurul.

În cele din urmă, carabinierii l-au prins și pe capul hoților, când încerca să amaneteze ceasul furat din casa italienilor.

 

Sursa foto+video – Pandurul

Te-ar putea interesa și Preoți și cerșetori. Au ignorat fără milă un om al străzii

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *