VIDEO! Haos la Carol I și Elena Cuza! Am identificat două soluții!

Te numeri printre părinții care pierd cel puțin o jumătate de oră în nebunia din Centru pentru a-și recupera copiii! Cum putem rezolva problema.

 

Dimineața, la prânz și la 7 și un pic seara e infernul dezlănțuit în zona liceelor din centrul Craiovei. Străzile sunt înguste, mașinile vin din toate direcțiile posibile, se mai formează și cordoane de așteptare a copiilor. Iar asta se repetă, de luni până vineri, de trei ori pe zi.

 

Pentru fluidizarea traficului, Primăria a găsit varianta să delege câțiva polițai locali, care, în unele momente mai mult încurcă decât descurcă. Cum se poate evita ambuteiajul ce mănâncă nervi, motorină și creează un disconfort vizibil și accentuat.

 

Nu am descoperit noi apa caldă așa că propunem implementarea uneia dintre cele două soluții de la Cluj Napoca ori București.

Anul trecut, în cadrul bugetării participative de la Cluj Napoca, la secțiunea infrastructură educațională și culturală, unul dintre proiectele propuse a fost: microbuze școlare cu circuit închis. Explicat astfel: Traficul din Cluj este grav afectat de catre parintii care isi transporta copiii la scoli, mai ales in centru. Propun implementarea unui proiect de autobuze/microbuze scolare cu circuit inchis, in cooperare cu toate scolile, iar copii sa fie luati din cea mai apropiata statie de locuinta acestora. Dupa masa, la fel, copiii sa fie transportati catre locuintele lor. Monitorizarea transportului se va face printr-o aplicatie”. Ghiciți ce! A fost implementat! Costuri: 100.000 euro.

 

În București, primarul Gabi Firea a dat voucher pentru benzină. Proiectul are în vedere car-shareing: “Stimularea prin decontarea combustibilului in valoare de pana la 500 lei lunar in vederea incurajarii unor asocieri voluntare prin care parintii elevilor unitatilor de invatamant primare si secundare de pe teritoriul Municipiului Bucuresti, care au domiciliul in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov pot folosi in comun autoturismul proprietate personala in vederea transportului copiilor, la institutiile de invatamant primare si secundare de pe teritoriul Municipiului Bucuresti, care vor fi selectate in cadrul unui proiect pilot”, se arata in proiectul care a trecut de Consiliul General. (Citeste si: Mateiu atac la Pigliacelli)

 

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *