fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

VIDEO: Încă o autostradă deschisă, dar nu în Dolj!

Craiovenii pot face rost de buletin de Sebeș mai repede decât se va construi primul km de autostradă în județ

Traficul rutier pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda a fost deschis astăzi, 3 decembrie, la ora 16.30, iar circulatia s-a deschis pe circa 15 kilometri din cei 17 kilometri ai tronsonului.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 17 kilometri, este executat de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL. Valoarea lucrărilor se ridică la 541,739 milioane de lei, fără TVA. Stadiul fizic actual este de 92,60%, urmând ca în aprilie să fie finalizat contractul, potrivit informaţiilor postate pe site-ul CNAIR.

,,Parcursul acestui proiect a fost unul din care avem multe de învăţat în ceea ce priveşte implementarea unui proiect de anvergură. Au existat multe blocaje şi probleme nesoluţionate la timp, care au împins cu mult termenul de finalizare. Din păcate, în România, construcţia obiectivelor de infrastructură depăşeşte, de cele mai multe ori, termenele contractuale. În cazul Lotului 1 din Sebeş – Turda, acesta trebuia finalizat în anul 2016. A fost aprobată o extensie de timp de doi ani şi iată că am ajuns în 2020 să dăm în trafic un obiectiv după şase ani de la semnarea contractului şi nici acum în integralitate”, a declarat ministrul Lucian Bode, potrivit adevarul.ro.

În altă ordine de idei, ministrul Bode a afirmat că pe cei peste 24 de kilometri din Lotul 2, dintre Alba Iulia şi Aiud, lucrurile “nu stau” aşa cum şi-ar fi dorit şi că acest coridor de transport va fi “finalizat în integralitate” în anul 2021. “Îmi doresc (…) ca până la sfârşitul lunii mai, anul viitor, să recepţionăm în integralitate cei 41 de km de Autostradă (loturile 1 şi 2 – n.r.)”, a adăugat Bode. Stadiul fizic actual la Lotul 2, în lungime de 24,25 kilometri, este de 78,10%.

Și nu doar acestea sunt realizările în acest colț de țară. La prima vedere după lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), un program de 30 mld. euro pentru investiţii, se pare că toți banii se duc tot către Cluj, iar Oltenia se alege cu 0 km de autostradă, 0 km de drum expres și 0 km de cale ferată: ,,0,07% i s-a alocat Olteniei din ceea ce primește toată țara”, a spus edilul Craiovei într-o conferință de presă.

Video: Facebook/CNAIR

Olguța Vasilescu: 0,07% i s-a alocat Olteniei din ceea ce primește toată țara!

FOTO: Craioveni, să fugim cât mai putem!

Interzis la călătorii dacă nu ai „certificatul electronic de vaccinare”!

Cel mai bun prim 11 al Științei din ultimii 30 de ani!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles