fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

VIDEO: Ministrul Ioana Mihăilă, primită cu manele la Craiova, plecată cu jale!

Cu câteva minute înainte ca potopul să lovească, din nou, Bănia, Ministrul Sănătății s-a asigurat că nu-și va pierde numerele de înmatriculare într-un giratoriu!

Ioana Mihăilă a vizitat Craiova. Aceasta a ajuns și la centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă, după ce s-a văzut cu reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, cu managerii celor două spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătății și cu doctorul coordonator al campaniei de vaccinare.

La Sala Polivalentă, în momentul în care Ministrul Sănătății a ajuns, răsunau manelele. Cetățenii ce locuiesc în zonă petreceau, iar boxele în care ascultau muzică nu erau deloc micuțe. Conferința de presă pe care Ioana Mihăilă trebuia să o susțină afară s-a mutat în interiorul centrului de vaccinare, acolo unde nu a avut suficientă răbdare să stea până la final.

Ministrul Sănătății s-a supărat după ce a vorbit despre banii pe care trebuie să îi primească doctorii din centrele de vaccinare. Aceștia susțin că sunt neplătiți din luna aprilie, iar Ioana Mihăilă s-a arătat destul de liniștită la gândul că în urmă cu o săptămână a fost trimisă o parte din bani.

Plățile s-au făcut în cursul acestei săptămâni către toate centrele de vaccinare. Există o metodologie prin care centrele de vaccinare cer finanțare de la autoritățile locale. Autoritățile locale solicită finanțare către direcțiile de sănătate publică, ele solicită finanțare Ministerului Sănătății. Ultimele plăți pe care le-am făcut sunt cele aferente lunii aprilie. Din câte știu, în urmă cu o săptămână s-au realizat deschiderile de conturi. Vineri s-au făcut deschiderile de conturi. Acesta este circuitul. Pe acest circuit nu au fost întârzieri. Ei au primit banii pe luna aprilie. Tot ce facem este cu scopul de crește dorința personalului să se implice în campania de vaccinare”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

După ce a explicat care este situația legată de întârzierile salariale ale cadrelor medicale, Ministrul Sănătății a mai răspuns la două întrebări, apoi s-a ridicat, brusc, și a părăsit sala de conferințe. Ioana Mihăilă, aparent deranjată de întrebările jurnaliștilor, nu a mai vrut să discute și nu a oferit nicio explicație.

Un asistent ce s-a alăturat campaniei de vaccinare din Bănie a rămas surprins de atitudinea Ministrului Sănătății și de felul în care Ioana Mihăilă a plecat de la Sala Polivalentă, fără să mai stea de vorbă cu cineva.

Avem un contract și nu e corect ca acesta să nu se respecte. Cum să se respecte atâta timp cât noi lucrăm din aprilie, suntem în iunie și nimic. Doamna ministru nu a binevoit să ne asculte, cel puțin pe noi cei din prima linie, pentru că suntem direct implicați. Dacă punem accent pe vaccinarea populației, vrem să fim respectați. Vaccinarea merge din ce în ce mai slab. A scăzut rata de incidență, iar când lumea a văzut că s-a renunțat la mască, oamenii au crezut că s-a dus pandemia. Noi încercăm să aducem cât mai multă lume la vaccinare. Până la urmă este timpul nostru. Nu am avut ocazia să vorbesc cu doamna ministru. S-a urcat în mașină și a plecat”, a spus Ștefan Mihai, asistent medical.

Chiar dacă a fost primită cu manele, plecarea ministrului  a fost cu puțin timp înainte să înceapă tunetele și fulgerele. În urmă cu două zile, Craiova a fost inundată din cauza unei poli puternice, iar mulți șoferi au rămas fără numere de înmatriculare sau chiar cu mașinile blocate în apă.

VIDEO: Bătaie în centrul orașului. Un bărbat a fost înjunghiat

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles