25.6 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

VIDEO! Nord și Sud, împreună pe „Dinamo”. A ieșit cu scântei!

Tensiuni între suporterii alb-albaștri înainte de startul partidei dintre Dinamo București și Universitatea Craiova. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru ca spiritele fierbinți ale oltenilor de la Nord si Sud să se calmeze.

 

700 de suflete au bătut pentru Universitatea Craiova duminică, în Groapa câinilor. În cele din urmă, la unison. Dar înainte de startul partidei nu a părut deloc unitate între craioveni. Din contră, la încălzirea echipelor, preț de câteva minute au existat tensiuni, îmbrânceli și injurii între fanii alb-albaștri. Stewarzii nu au fost capabili să calmeze spiritele, așa că au intervenit jandarmii care au detensionat atmosfera.

La meciurile de pe „Ion Oblemenco”, suporterii olteni sunt împărțiți la Nord și Sud. În Nord, brigada dominantă din punct de vedere numeric este Sezione Ultra 2000, flancată de Vechiul Spirit Ultras, North Lions, Utopia. În Sud, Sezione Ultra Craiova, format din „veteranii” vechii brigăzi, conduși de Irinel Coandă, aka Charlie. La meciurile de acasă, fanii divizați nu se întâlnesc, în deplasări însă nu le este permis să stea decât împreună și apar conflictele.

 

Cauze ale conflictului dintre Nord si Sud

 

O primă divergență între ultrașii olteni a fost sesizabilă la meciul de la Brașov, cu Sepsi, din octombrie anul trecut. În timpul partidei s-a iscat o bătaie în peluza craioveană, suporterii fiind despărțiți numai după ce jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogen.

 

De unde conflictul? Nu ne propunem să săpăm adânc în privința relațiilor interpersonale din interiorul galeria Craiovei. Cert este că la 13 septembrie, Nordul a dat un comunicat prin care susține că Charlie ar fi fost susținut financiar de către clubului Universitatea Craiova. Comunicatul se încheie astfel: „Orice persoană din club care-l mai susține financiar pe acest individ se poziționează automat într-o relație de conflict cu brigada Sezione Ultra”.

 

Această ipoteză este susținută și de alte pagini care au apărat interesele CS Universitatea în războiul cu Mititelu: „Nu e un secret că Rotaru încearcă să-și facă de la începutul sezonului o galerie personală la Peluza Sud”.

Astfel de conflicte nu sunt o noutate în peisajul ultras craiovean. Au existat și pe vremea lui Adrian Mititelu, când Sezione a decis să părăsească Sudul și să se mute la Nord.

Sursa foto si video: digisport.ro

Voteaza MVP-ul meciului Dinamo – Craiova 2-2!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles