5.1 C
Craiova
miercuri, decembrie 7, 2022

VIDEO! Percheziții domiciliare, în Dolj, privind traficul de minori și proxenetism

Exploatarea tinerelor vulnerabile ar fi avut loc în Craiova și alte orașe din România

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial, efectuează 12 percheziții domiciliare, în județele Dolj şi Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, 11 persoane.

Conform procurorilor, cinci persoane s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, în perioada 2009-2010, în județul Dolj, grup la care, ulterior, ar fi aderat mai multe persoane, şi care ar fi avut ca scop recrutarea mai multor tinere, în scopul practicării prostituției „la stradă” sau/și „pe casă/apartamente”.

Iniţial, exploatarea victimelor ar fi avut loc în municipiile Craiova, Pitești și Timișoara, iar, ulterior, acestea ar fi fost transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța, Elveția, Spania, Germania, Danemarca).

Din cercetări a reieșit că gruparea infracțională s-ar fi ocupat cu identificarea tinerelor vulnerabile (cu o situație materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, naive, lipsite de educație), pe care le recrutau sub diverse promisiuni mincinoase (conviețuire, găsirea unui loc de muncă) și le determinau să practice prostituţia.

În cele mai multe situații, folosind metoda „loverboy”, membrii grupării ar fi câștigat încrederea victimelor, și, sub pretextul unui viitor comun și oferirii unui mod de viață lipsit de griji, le-ar fi convins să practice prostituția, în special în Craiova și Timișoara, după care s-ar fi deplasat, împreună cu acestea, în diferite țări (Italia, Franța, Spania, Elveția), unde, prin constrângere (acte de violență și amenințări), le-ar fi determinat să practice prostituția, în folosul lor.

De regulă, victimele ar fi fost ținute în imobile închiriate (de unul din membrii grupării), ar fi fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de către membrii grupării.

De asemenea, membrii grupării infracționale ar fi dezvoltat, de-a lungul timpului, pe teritoriul Italiei, relații cu cetățeni albanezi, implicați activ în activități de trafic de persoane și proxenetism, care controlau „posturile” în care se practica prostituția, membrii grupării achitându-le taxe în schimbul acceptării folosirii, de către victime, a acelor locaţii. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Incendiu într-un bloc din Craiova. 50 de persoane au fost evacuate!

FOTO/VIDEO. Atelier pentru copii, la Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu”

Zeci de copii s-au strâns, luni, la atelierul organizat la Casa de Cultură Traian Demetrescu, din Craiova. A fost prima Read more

amant ucis
Femeie căsătorită, acuzată că i-a tăiat gâtul amantului ei!

Cine a găsit trupul bărbatului O femeie căsătorită este acuzată că şi-a ucis amantul sexagenar din Neamţ. Aceasta i-a tăiat Read more

Primăria a decis când se aprind luminițele în centrul Craiovei!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,034FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles